• /PublishingImages/DostaviSi-screenshots2.jpg

  Dostavi.si - enostavno izbiranje in naročanje hrane na dom

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacija Dostavi.si - logoDostavi.si, drugo uvrščena aplikacija natečaja M:Windows Phone 7, ti pomaga hitro in enostavno poiskati najbolj zanimivega ponudnika dostave hrane na dom in mu posreduje tvoje naročilo.

  Aplikacija avtorja Gašperja Šetinca je preprosta, a vsekakor zelo uporabna, ko se nam ne ljubi kuhati ali pa si preprosto zaželimo dostavo hrane na dom. Aplikacija ne ponuja le imenika različnih ponudnikov, ampak tudi pregled nad meniji ter možnost naročanja. Seveda je vključen tudi iskalnik, tako da lahko poiščemo restavracije glede na kraj ali pa glede na druge posebnosti - denimo možnost uporabe študentskih bonov.

  Pregled restavracij glede na različne kriterije

  Ob zagonu aplikacije se nam izpiše seznam vseh restavracij v bazi Dostavi.si. Pri vsaki restavraciji na seznamu se prikaže bližnjica za klic restavracije, ocena uporabnikov, kratek opis, oddaljenost glede na našo lokacijo ter oznake o tem, ali restavracija podpira spletno naročanje, študentsko ponudbo in ali je restavracija trenutno odprta ali zaprta.

  Aplikacija Dostavi.si - vse restavracije

  Seznam restavracij v aplikaciji Dostavi.si

  Za hiter dostop lahko uporabimo tudi seznam priljubljenih aplikacij, pod delom Išči pa lahko poiščemo restavracijo glede na ime ali seznam filtriramo glede na regijo (podprtih je 10 slovenskih krajev), vrsto hrane in glede na tri osnovne oznake (podpora za spletno naročanje, študentska ponudba, trenutno odprte restavracije).

  Pregled ponudbe restavracije

  Ko najdemo zanimivo restavracijo, si lahko z izbiro pogledamo tudi podrobno ponudbo. Pri tem se nam najprej prikaže meni, kjer so predstavljene različne jedi in njihova cena. Z dodatnim menijem lahko dostopamo tudi do podrobnih informacij o restavraciji: informacije o dostavi, plačilna sredstva, delovni čas in celo zemljevid, ki nam pride prav, če se odločimo restavracijo obiskati.

  Aplikacija Dostavi.si - pregled ponudbe

  Pregled ponudbe v aplikaciji Dostavi.si

  Poleg informacij imamo na strani restavracije z menijem še bližnjico do telefonske številke restavracije (telefon nas pred klicanjem vpraša za potrditev), možnost dodajanja restavracije med priljubljene ter dostop do košarice naročila (v primeru, da restavracija podpira spletno naročanje).

  Aplikacija Dostavi.si - podrobne informacije in naročanje

  Podrobne informacije o dostavi in naročanje v aplikaciji Dostavi.si

  Spletno ali telefonsko naročanje

  Aplikacija načeloma podpira tudi spletno naročanje kar preko aplikacije, vendar moramo pri tem imeti uporabniško ime na portalu Dostavi.si. Žal trenutno nobena restavracija ne podpira spletnega naročanja, tako da to ni tako moteče. Povsod imamo namreč na voljo hitro bližnjico za telefonski klic v restavracijo, tako da lahko hitro opravimo naročilo kar po klasičnem postopku.

  Povzetek

  Aplikacija je preprosta in ponuja vso funkcionalnost, ki jo potrebujemo pri naročanju hrane na dom brez odvečne navlake. Za lažje iskanje ponuja tudi različne možnosti filtriranja, škoda je le, da nima več restavracij podprtega spletnega naročanja.

  Aplikacijo Dostavi.si lahko brezplačno preneseš iz Windows Phone Marketplace.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1581
24. september 2013
Dostavi.si - enostavno izbiranje in naročanje hrane na dom
Aplikacije
Windows Phone 7