• /PublishingImages/doubleTwist-Player.jpg

  doubleTwist  [Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Če uporabljaš iTunes, glasbo pa želiš na preprost način prenesti na svoj mobitel z Androidom, potem preizkusi aplikacijo doubleTwist.

  doubleTwist na računalniku

  Za prenos datotek na mobitel potrebuješ tudi program doubleTwist na računalniku, ki je na voljo za Mac OS X in Microsoft Windows. doubleTwist smo preizkusili na Macu in mobitelu Samsung Galaxy S.

  Glasbo, video in podcaste iz programa iTunes uvoziš v doubleTwist, vsebine pa lahko v doubleTwistu tudi predvajaš. V knjižnico se ti prenesejo tudi druge vsebine, ki jih imaš shranjene v mapah Movies, Music in Pictures ter fotografije iz iPhoto (na Macu).

  Uporaba je preprosta, izgled doubleTwista pa podoben iTunes. Podobnost z iTunes deluje do te mere, da doubleTwist nudi tudi dostop do Android Marketa, vključno z možnostjo iskanja, opisi aplikacij, odzivi uporabnikov in QR kodami za prenos aplikacij na mobitel.

  Sinhronizacija z Androidom

  Za sinhronizacijo mobitel povežeš z računalnikom, pripravljala pa naj bi se različica, ki bo omogočala tudi povezavo brez kabla USB. Ko mobitel povežeš z računalnikom, boš v programu doubleTwist (v sklopu devices) opazil/a svoj mobitel. Sinhronizacijo smo preizkusili z mobitelom Samsung Galaxy S, pri katerem je potrebno še nekaj brkljanja po nastavitvah. Pojdi v nastavitve/aplikacije/razvoj/razhroščevanje USB in omogoči razhroščevanje, nato boš imel/a na voljo možnost “vpni”; ko jo potrdiš, je mobitel pripravljen na sinhronizacijo.

  Sinhroniziraš lahko celotne sezname predvajanja ali pa s potegom preneseš posamezne skladbe, video in fotografijo. Kako lahko sinhroniziraš datoteke z drugimi mobiteli in napravami (Nokia, Sony Ericsson, BlackBerry, LG, PSP...) si  preberi na njihovem forumu. Pri preizkusu sicer nismo imeli težav, če pa se ti pri sami sinhronizaciji zatakne, se obrni na prej omenjen forum.

  Z mobitela na računalnik

  Preprost je tudi prenos datotek iz mobitela na računalnik, saj jih s potegom premakneš v knjižnico doubleTwist.

  Aplikacija

  Aplikacija je zaenkrat brezplačno na voljo na Android Marketu, vendar naj bi z nadaljnjim razvojem postala plačljiva. Aplikacijo doubleTwist lahko kot predvajalnik uporabljaš tudi brez programa na računalniku.

  Ob zagonu aplikacije imamo na zaslonu na voljo osem ikon: izvajalec, album, pesem, video, seznam predvajanj, podcast, radio in nastavitve. Skladbe, ki jih imaš na mobitelu, lahko razvrstiš glede na naslov pesmi, album ali izvajalca (znotraj kategorij so razvrščene po abecedi).

  Ko izbereš skladbo, se ti odpre zaslon z naslovnico v ozadju (če je na voljo) in seveda možnostmi za upravljanje glasbe, posameznim komadom pa lahko dodeliš tudi oceno (ocene skriješ s klikom na naslovnico). Skladbo si lahko znotraj aplikacije nastaviš kot zvonjenje (nastavitve), žal pa ne moreš ustvariti novega seznama predvajanja. Najnovejša posodobitev je prinesla tudi možnost urejanja seznamov predvajanja kar na mobitelu.

  Med klicem se glasba samodejno ustavi in ponovno zažene, ko s klicem končamo. Na voljo je tudi widget, ki omogoča osnovno upravljanje z glasbo.

  Zaslonske slike: Android Tapp

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1427
24. september 2013
doubleTwist  [Android]
Aplikacije
Android