• dr. Smartphone Ucheck

  23. september 2013 - Alenka Selčan

  Se slabo počutite? Bi bili radi bolje seznanjeni s svojim zdravstvenim stanjem? Če spadate med tiste, ki se od svojega mobitela ne ločite niti v prostoru, kamor gre po legendi še cesar sam, vam morda misel na naslednji postopek ne bo preveč odbijajoča. Kmalu vam ob prvih sumljivih simptomih ne bo več treba klicati zdravnika, saj bo za začetek zadostovalo, da boste v roke vzeli svoj pametni mobitel in... opravili malo potrebo.

  Ne, ne na iPhone! Tako kot pri zdravniku se boste olajšali v lonček. Če vam to predstavlja manjšo težavo, si boste nemara pomagali z zvokom tekoče vode, ki si ga lahko prej naložite na svoj mobitel, a pustimo tovrstne detajle v nemar. Pomembno je, da boste z aplikacijo Ucheck sami opravili analizo urina. Aplikacija seveda ni namenjena zgolj hipohondrom, ki bodo z njo lažje presodili, če je obisk zdravnika res nujen, temveč bo predvsem pomagal množici ljudi po svetu, ki si zdravniško asistenco privoščijo težje kot pametni mobitel. Ucheck bo na voljo za manj kot en dolar, za set papirčkov za analizo urina pa bo treba odšteti še slabih 20 $.

  Za hitro in preprosto kemično analizo z Ucheck boste vzorec urina na papirčku fotografirali v naprej določenih časovnih razmikih in rezultate primerjali z barvnimi kodami aplikacije. Razbrali boste lahko vsebnost glukoze, beljakovin, levkocitov, nitritov in drugih, laikom nepoznanih, a za analizo pomembnih elementov. Ucheck bo prav prišel vsem, ki želijo spremljati svoje zdravstveno stanje in se podrobneje seznanjati s procesi v svojem telesu, koristil pa bo predvsem sladkornim bolnikom in tistim, ki imajo težave z jetri, ledvicami, mehurjem ali vnetjem sečil.

  Myshkin Ingawale, soustanovitelj indijskega medicinsko tehnološkega podjetja Biosense iz Bombaja, ki je aplikacijo razvil in testiral v tamkajšnji bolnišnici, zagotavlja, da je prek 1200 Ucheck analiz prineslo visoko kakovostne rezultate. Natančnejše meritvene naprave bi najbrž opravile temeljitejšo analizo, vendar bi ta zahtevala precej več denarja in si bi jo lahko privoščilo precej manj ljudi.

  S preprostim in cenovno dostopnim postopkom, ki lahko olajša življenje mnogim, je aplikacija Ucheck požela mnogo zanimanja, a za prosti trg še ni dosegljiva. Pravkar je v procesu pridobitve Applovega žegnja, potekajo pa tudi dodatna testiranja za Android, ki jih je treba opraviti zaradi širokega nabora mobitelov z različnimi kamerami, saj lahko različice v kakovosti fotografije prinesejo zavajajoče rezultate. Brez skrbi, preden bo Ucheck tudi na vašem mobitelu, ga bodo zagotovo dodobra stestirali.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
176
17. marec 2014
dr. Smartphone Ucheck
Aplikacije
iOS