• /PublishingImages/Dropbox_AndroidApp_screenshot2.jpg

  Dropbox

  24. september 2013 - Tehnik

  Spletno storitev Dropbox najverjetneje že poznaš, zato le kratek opis. Dropbox omogoča shranjevanje datotek v oblaku, sinhronizacijo med več računalniki, deljenje datotek z drugimi, z brezplačno različico pa imaš na voljo 2 GB prostora. Pri tem si lahko nastaviš, da boš do svojega Dropboxa dostopal/a le sam/a, ali pa del svojih datotek prosto in varno deliš s komerkoli drugim, kar prek spletne povezave, ne glede na to, ali oni uporabljajo Dropbox ali ne.

  In ker dandanes ne gre več brez mobilnih aplikacij, so v podjetju razvili aplikacije za iPhone, iPad in Android, ki smo jo tudi preizkusili na Tehniku. Kmalu naj bi sledila še aplikacija za BlackBerry, zaenkrat pa lastniki BB-jev lahko uporabljate mobilno različico spletne strani Dropbox.

  Kaj omogoča

  S pomočjo aplikacije lahko tudi na poti preprosto dostopaš do svojih dokumentov, glasbe, filmov, itd., ki jih imaš shranjene v Dropboxu. Aplikacijo najdeš na Android Marketu, po namestitvi pa le vpišeš svoje uporabniško ime in geslo. Sedaj si lahko tudi na mobitelu ogledaš dokumente, ki jih imaš shranjene v Dropboxu. Fotografije, ki si jih posnel/a z mobitelom, lahko preprosto naložiš v Dropbox, prijateljem posreduješ povezavo in z njimi deliš trenutke s svojega pohajkovanja. Naložiš lahko seveda tudi druge dokumente. V dokumente lahko z aplikacijami, ki omogočajo urejanje, tudi vneseš spremembe, ki se sinhronizirajo v Dropbox. Več o aplikaciji si lahko prebereš tukaj.

  Kako s pomočjo Dropboxa do aplikacij, ki niso na Android Marketu

  Če aplikacije ni v spletni trgovini Android Market, jo pa uspeš najti drugje, jo lahko naložiš tudi s pomočjo Dropboxa. Datoteko .apk preneseš na računalnik, jo naložiš v Dropbox, aplikacijo sinhroniziraš, nato le še klikneš na datoteko in jo namestiš. V mobitelu moraš omogočiti možnost nalaganje aplikacij, ki niso na Android Marketu (Settings/Applications/Unknown Sources).

  Za prenos datoteke .apk s spleta uporabi brskalnik Firefox, saj Crome in Safari datoteko .apk spremenita v arhiv .zip, ki ga mobitel ne bo hotel naložiti.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1390
24. september 2013
Dropbox
Aplikacije
Android