• /PublishingImages/springpad-android_album.jpg

  Evernote in Springpad

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacije za ustvarjanje in urejanje zapiskov na mobitelih vsekakor sodijo v košarico orodij, ki jih je skoraj obvezno namestiti. Še posebej to velja za novo generacijo rešitev, ki omogoča sinhronizacijo podatkov v spletne oblake in dostop do njih z različnih naprav.

  Evernote

  V preteklem tednu smo uporabniki naprav Android z navdušenjem pozdravili novico, da je na trg prispela nova različica aplikacije Evernote, saj so prejšnjo različico pestile različne težave – od manj resnih do nezmožnosti nalaganja zapiskov s spleta.

  Razvijalci podjetja Evernote so se tokrat nedvomno potrudili. Nova različica prinaša popolnoma nov uporabniški vmesnik, izboljšane možnosti pregledovanja zapiskov ter integracijo z vgrajenim iskalnikom, kar pomeni, da se zapiski pokažejo skupaj z ostalimi rezultati iskanja po mobitelu. Izboljšan je tudi widget, ki ga namestimo na domači zaslon, prav tako pa je mogoče preprosto ustvariti bližnjice do pogostih iskanj ali zapiskov. Seznam novosti je resnično dolg, vse nove funkcionalnosti različice 2.0  pa si lahko ogledaš na spletni strani podjetja Evernote.

  Evernote je z novo različico  dokazal, da je zasluženo na vrhu seznama najbolj priljubljenih ponudnikov rešitev za upravljanje zapiskov. Toda prava vrednost njihove rešitve se skriva v tem, da zagotavljajo podporo za vse glavne platforme, kar pomeni, da lahko njihovo storitev uporabljamo na računalnikih Windows ali Mac, napravah iOS in Android ter mobilnih telefonih Blackberry in Windows Mobile. Podatki se namreč lahko brezhibno sinhronizirajo med vsemi temi napravami.

  Springpad

  Ko smo že pri aplikacijah za urejanje zapiskov, si poglejmo še na eno zanimivo rešitev, ki nosi ime Springpad. Osnovne funkcionalnosti so precej podobne Evernotu, saj omogoča preprosto in hitro ustvarjanje zapiskov, ki se sinhronizirajo na spletno storitev, od kjer so nam podatki dostopni v vsakem spletnem brskalniku. Posebej zanimiva možnost je, da lahko zapiske označimo za skupno rabo in jih pokažemo drugim uporabnikom.

  Toda Springpad v svojih rokavih skriva nekaj dodatnih asov. Med zanimivejšimi je možnost ustvarjanja zapiskov na podlagi črtne kode, ki je povezana z aplikacijo Barcode Scanner. Poleg tega lahko ustvarjamo različne specifične zapiske. Na primer – na voljo imamo posebno kategorijo filmi, kamor vpišemo naslov filma, aplikacija pa samodejno poišče podatke o filmu v spletni trgovini Amazon. Zapiske je mogoče ustvarjati tudi kot opravila, pri katerih lahko nastavimo datum, na katerega prejmemo opozorilo. Podobno lahko ustvarimo tudi seznam za pakiranje ali pa en sam zapisek, ki vključuje več opravil. Springpad tako lahko uporabimo tudi kot orodje za upravljanje seznamov opravil.

  Aplikacija je na voljo za mobilne naprave iOS in Android, na osebnem računalniku pa je dostopna prek spletnega brskalnika. Gre za svež pristop, ki z uporabo inteligentne avtomatizacije olajša in obogati zajem zapiskov z zanimivimi možnostmi, ki pa so žal zanimivejše za ameriške uporabnike, katerim je aplikacija v veliki meri prilagojena. Kljub temu pa je vsekakor vredna ogleda, več informacij o njej pa je na naslovu http://springpadit.com.

  Aplikaciji smo preizkusili na mobitelu HTC Legend. Obe aplikaciji sta brezplačno na voljo v trgovini Android Market za Androide in App Storu za naprave iOS.

  Zaslonske slike: Evernote, Springpad

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1457
24. september 2013
Evernote in Springpad
Aplikacije
Android, iOS