• /PublishingImages/evernote_peek-dodajanje-zbrik.jpg

  Evernote Peek - zabavno utrjevanje znanja na iPadu

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Te iPad s kopico zanimivih aplikacij znova in znova zvabi stran od učenja? Brez skrbi, tokrat predstavljamo brezplačno aplikacijo Evernote Peek, ki ti s svojo edinstveno podobo na zanimiv lahko pomaga pri učenju ali utrjevanju znanja.

  Zbirke v Evernote Peek

  Katero snov želiš ponoviti danes?

  Prva aplikacija, ki podpira kukanje pod Smart Cover

  Aplikacija Evernote Peek je ob izidu letos poleti delovala le na iPadih 2 z Applovimi magnetnimi pokrivali Smart Cover. Nova, pravkar izdana različica pa uvaja navidezni Smart Cover, tako da lahko v aplikaciji uživaš tudi z izvirnim iPadom ali brez pokrivala Smart Cover.

  Svoje ime - Peek - je aplikacija namreč dobila po tem, da s kukanjem pod pokrivalom odkrivamo pojme in definicije in s tem preverjamo svoje znanje na določeno temo. Delovanje aplikacije najbolje razloži kar spodnji predstavitveni video.

  S pomočjo Evernote računa lahko dodaš poljubne vsebine

  Drugi del imena - Evernote - pa je aplikacija seveda dobila po podjetju Evernote, ki je bolj znano po svojem programu za shranjevanje beležk, ki ga lahko uporabljamo na katerikoli mobilni ali namizni napravi, saj se beležke sinhronizirajo preko oblaka.

  Evernote pa po pričakovanju svoji aplikaciji Peek ni posodil le imena; preko lastnih Evernote zvezkov z beležkami lahko namreč v aplikacijo sami dodamo svojo snov. Pri tem kot ime beležke vpišemo vprašanje, kot vsebino pa odgovor. Paziti moramo le na to, da so tako vprašanja kot odgovori dovolj kratki za prikaz na iPadu (priporoča se okoli 50 znakov za vprašanje in 250 znakov za odgovor), odgovori pa lahko vsebujejo tudi slike.

  Evernote Peek - primer vprašanja

  Primer vprašanja s sliko - barvo navideznega Smart Coverja lahko poljubno izbiramo

  Vgrajene zbirke za radovedneže

  To seveda ne pomeni, da je aplikacija ob prvem prenosu prazna. Evernote s pomočjo različnih partnerjev namreč ponuja različne zbirke znanj. Od osnov ekonomije do gospodinjskih vprašanj Marthe Stewart pa vse tja do besednjaka v različnih tujih jezikih. Aplikacija torej ponuja tudi dovolj zanimive vsebine za tiste, ki ne gulimo več šolskih klopi in bi se morda radi le nekaj novega naučili.

  Dodajanje novih zbirk v Evernote Peek

  Evernote s partnerji ponuja tudi pripravljene zbirke vprašanj z različno tematiko

  Za dostop do celotne zbirke znanj in možnosti dodajanja lastnih vprašanj sicer potrebujemo Evernote račun, a aplikacija ponuja tudi možnost, da račun ustvarimo kar znotraj aplikacije.

  Kot se za aplikacijo, ki je namenjena učenju, spodobi, Evernote Peek omogoča tudi, da pri vsakem vprašanju označimo, ali smo se pravilno spomnili odgovora. Škoda le, da si aplikacija ne shranjuje zgodovine uspešnosti.

  Evernote - primer vprašanja

  Sami lahko označimo, ali smo pravilno odgovorili ali ne

  Sicer pa je glavna prednost aplikacije ravno njena elegantna preprostost, tako da naprednejših funkcij niti ne gre za pričakovati. Glavna kritika bi morda bila le to, da virtualni Smart Cover še ne deluje tako tekoče kot ta pravi, tako da se ti splača aplikacijo preizkusiti kar s pravim Coverjem, če imaš iPad 2.

  Aplikacijo Evernote Peek lahko na svojem iPadu brezplačno preneseš iz Apple App Store.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
286
24. september 2013
Evernote Peek - zabavno utrjevanje znanja na iPadu
Aplikacije
iOS