• /PublishingImages/Facebook_App_Center.jpg

  Facebook predstavil App Center za lažji dostop do zanimivih mobilnih aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Facebook se vse bolj trudi uspeti na mobilnih napravah. V zadnjem času so tako predstavili novo aplikacijo Camera za hitrejšo objavo mobilnih slik, kupili več podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem mobilnih aplikacij, z Instagramom na čelu, sedaj pa ti Facebook želi olajšati še odkrivanje in dostop do mobilnih aplikacij, ki jih uporabljajo tvoji prijatelji.

  V App Center se uvrstijo le najboljše družabne aplikacije

  Facebook App Center lahko že sedaj obiščeš na naslovu facebook.com/appcenter. App Center za začetek predstavlja okoli 600 najbolj kakovostnih mobilnih in spletnih aplikacij, vključno s trenutno popularnimi aplikacijami kot so Draw Something, Pinterest, Nike+ GPS.

  Facebook App Center

  Pogoj za uvrstitev aplikacije v Facebook App Center je seveda ta, da aplikacija vključuje možnost prijave s Facebook računom (Facebook Login). Se pravi, vse aplikacije, ki jih najdemo v App Center, imajo družabno komponento. To nam omogoča tudi, da pri pregledovanju aplikacij vidimo, kdo izmed naših Facebook prijateljev jih že uporablja.

  Na podlagi aktivnosti prijateljev Facebook posamezniku lažje priporoča zanimive aplikacije, velik poudarek je tudi na ocenah uporabnikov aplikacij. Morda si v zadnjem mesecu na Facebooku ob strani že zasledil/a možnost ocenjevanja aplikacij, ki jih uporabljaš, z do petimi zvezdicami; te ocene Facebook sedaj uporablja za razvrščanje aplikacij v App Center.

  Enostavno nameščanje Android in iOS aplikacij

  V spletni različici strani App Center (kmalu bo le-ta na voljo tudi kot del Android in iPhone mobilne aplikacije), lahko torej pregledujemo aplikacije po različnih kategorijah glede na ocene, osebna priporočila, trenutno popularnost in glede na aplikacije, ki jih uporabljajo prijatelji. Vsaka aplikacija ima tudi svojo predstavitveno stran z ekranskimi posnetki ter zelo uporabno možnostjo "Send to Mobile".

  Facebook App Center - stran aplikacije

  Ko klikneš na ta gumb, se ti v Android ali iOS Facebook aplikaciji ali na mobilni strani facebook.com pokaže Obvestilo s povezavo do aplikacije. Povezava te nato popelje do aplikacije v aplikacijski trgovini tvojega telefona ali na spletno stran aplikacije, če aplikacija na tvoji napravi ni podprta.

  Facebook App Center Send to Mobile

  Npr. če si pošlješ povezavo do aplikacije Draw Something, ti bo Android telefon odprl stran aplikacije v trgovini Google Play, iPhone pa v Apple App Store. Aplikacijo nato preneseš in namestiš tako, kot si tega vajen/a in ne preko Facebooka. Če pa imaš aplikacijo že nameščeno na telefonu, s klikom na povezavo zaženeš aplikacijo. Zaenkrat ta funkcija deluje na Android in iOS napravah.

  Je App Center še en gradnik Facebook telefona?

  App Center je vsekakor zanimiv kanal za odkrivanje novih aplikacij, predvsem zaradi tega, ker lahko enostavno vidimo, katere aplikacije uporabljajo naši prijatelji. Hkrati je pomembno tudi to, da se med priporočili znajdejo le aplikacije, s katerimi so uporabniki dejansko zadovoljni. Za Facebook je App Center še en pomemben korak pri osvajanju mobilnega sveta, seveda pa s tem ponovno obujajo ugibanja o Facebook telefonu, ki naj bi bil v razvoju že kar nekaj časa.

  No, na Facebook telefon bomo morali še vsaj nekaj časa počakati, zanimive aplikacije pa lahko preko spletnega Facebooka začneš odkrivati že danes, v Android in iOS mobilni aplikaciji pa v kratkem. Če se ukvarjaš z razvojem mobilnih aplikacij, pa ne spreglej navodil in smernic za predstavitev aplikacij v App Centru.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
363
24. september 2013
Facebook predstavil App Center za lažji dostop do zanimivih mobilnih aplikacij
Aplikacije
Android, iOS