• /PublishingImages/HungerGames-home.jpg

  Filmska aplikacija: Igre Lakote [iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Mobilne aplikacije povezane s filmi so običajno na voljo že pred prihodom filma v kinematografe in so del promocijskih aktivnosti studia, ki z aktivnostmi na različnih področjih poskuša ustvariti čim večje zanimanje za film. Tovrstne aplikacije poleg osnovne aktivnosti, ki je povezana z osrednjo zgodbo filma in/ali liki, pogosto omogočajo tudi ogled krajših posnetkov iz filma.

  Tokrat smo preizkusili, kako se obnese brezplačna aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire, in ali se za promocijskim ogrodjem skriva še kaj več.

  Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire

  Film Igre Lakote: Arena smrti temelji na prvi knjigi trilogije avtorice Suzanne Collins, distopičen svet Panema pa je predstavljen skozi oči glavne junakinje Katnis Everdeen. Katnis se namesto svoje sestre udeleži Iger Lakote, ki jih prirejajo vsako leto kot opomin Okrožjem na zatrto revolucijo. V vsakem od dvanajstih Okrožij namreč izberejo fanta in punco, ki se pred kamerami s preostalimi udeleženci bojujeta do smrti. Film je nova svetovna uspešnica, ki je po podatkih Box Office Mojo v ZDA v blagajne prinesel že prek 330 milijonov dolarjev, na globalnem trgu pa še dodatnih 200 milijonov. Seveda je studio posegel tudi na mobilno področje in že pred prihodom filma v kina predstavili mobilno igro za iPhone, iPod touch in iPad. Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire je na voljo brezplačno in je služila kot napovednik (teaser) za film.

  Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire

  Igra je kljub preprostemu scenariju presenetljivo prejela zelo pozitivne odzive. Katnis na prvi stopnji beži pred napadalnimi mutantskimi osami (tracker jackers) in se brani z lokom in puščicami. Za strel se s prstom dotaknemo zaslona v smeri tarče, napadom os se lahko tudi izmaknemo, tako da skočimo na višjo platformo ali nazaj na tla. To je tudi vse, kar se dogaja na prvi stopnji.

  Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire

  Aplikacija je med preizkušanjem večino časa delovala brezhibno, občasno je sicer bila nekoliko neodzivna, predvsem med napadi mutantskih os. Hitro se zgodi, da namesto skoka izstrelimo puščico, kar osam omogoči uspešen napad in smrt lika.

  Vizualno igra spominja na stare igre Nintendo, všečnost pa je v tem primeru pač odvisna od okusa. Vsekakor od igre ne pričakuj preveč, čeprav je prvih nekaj minut še zabavna, se je hitro naveličamo. Igranje ni tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled, saj le ob nekaj manjših napakah Katnis umre in hitro spet pristanemo na začetku igre. Trenutno sta na voljo le dve stopnji, prvi del se dogaja v gozdu, drugi v Okrožju 12. Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire ne prinaša nič posebej novega, prav tako ne ponuja ekskluzivnih vsebin. Igra ne vsebuje oglasov, a je celotna aplikacija pravzaprav oglas za film, tako si lahko ogledamo napovednik filma, kupimo melodije zvonjenja, glasbo, itd.

  Aplikacija The Hunger Games: Girl on Fire

  Pri razvoju igre je sodelovala ekipa Adama Saltsmana, ki je ustvaril precej popularne arkadne igre Gravity Hook in Canabalt. Razvijalci so se odločili, da bodo razvili igro, ki ne izda preveč zgodbe in je le bežno povezana s filmom, na drugačnost pa so ciljali tudi z vizualno podobo, tako naj bi igra predstavljala nasprotje bogati vizualni podobi filma.

  Aplikacijo smo preizkusili šele po ogledu filma Igre Lakote: Arena smrti, zato je naš odziv pričakovano nekoliko drugačen, kot je bil odziv uporabnikov v času, ko smo vsi že nestrpno pričakovali film. The Hunger Games: Girl on Fire je pred prihodom filma v kino glede na odziv očitno dobro služila svojemu promocijskemu namenu, a kot igra žal ne ponuja prav veliko.

  Aplikacijo smo preizkusili na mobitelu iPhone 4 in iPadu.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1622
24. september 2013
Filmska aplikacija: Igre Lakote [iOS]
Aplikacije
iOS