• /PublishingImages/PussinBoots.jpg

  Filmski aplikaciji Obuti maček in Action Movie FX

  24. september 2013 - Tehnik

  Filme spremlja kopica promocijskih aktivnosti, od igrač do mobilnih aplikacij. Lani nas je recimo očarala aplikacija Super 8, simulacija kamere super 8, ki je predstavljala del promocije istoimenskega mladinskega filma. Tokrat smo preverili, kako se obneseta aplikaciji filmov, ki se trenutno vrtita v slovenskih kinematografih. Aplikacije Action Movie FX sicer ne povežemo nemudoma s filmom Misija: Nemogoče – protokol duh, a nam z uporabo hitro postane jasno, da je aplikacija, ki so jo razvili v produkcijski hiši Bad Robot, oziroma njihovem interaktivnem oddelku, del promocije omenjenega filma. Pri aplikaciji Pose with Puss in Boots že ime pove vse, saj gre za promocijsko aplikacijo filma Obuti maček (Puss in Boots). Obe aplikaciji sta brezplačni, a je pri aplikaciji Action Movie FX brezplačno na voljo le del vsebin.

  Aplikacija Pose with Puss in Boots

  Action Movie FX [iOS]

  Če te mika snemanje akcijskega filmčka z nekaj zanimivimi učinki, boš s to aplikacijo lažje uresničil/a svojo željo. No, ne obljubimo, da boš postal/a Michael Bay mobilnih eksplozij, gotovo pa lahko posnameš nekaj zabavnih videov. Aplikacija seveda vzpodbuja k nakupu dodatnih učinkov, brezplačno pa so na voljo učinki raketnega napada, raztreščenja avtomobila, uničujoče skale, dodani so tudi zvočni učinki in kratka navodila za snemanje.

  Aplikacija Action Movie FX

  Uporaba je preprosta, saj le izberemo učinek, ki ga želimo v svojem videu in začnemo s snemanjem. Ko končamo, izberemo še čas začetka učinka, nato pa nekaj trenutkov počakamo na procesiranje. Čas začetka učinka lahko spremenimo tudi kasneje, video pa delimo s prijatelji na Facebooku, ga pošljemo po e-pošti ali shranimo v galerijo na mobitelu in tako preprosto prenesemo tudi na računalnik. Prvi poskusi morda ne bodo najboljši, ampak z nekaj vaje lahko hitro ugotovimo, kateri kadri so najboljši za uporabo posameznih učinkov in na kateri točki je potrebno učinek umestiti v video.

  Aplikacija Action Movie FX

  Ostali učinki so v paketih po dva na voljo za 0,79 EUR. Aplikacija Action Movie FX je brezplačno na voljo v trgovini App Store. Za boljšo predstavo, kako ti učinki izgledajo na posnetkih, si oglej video, ki sta ga posnela avtroja spletne strani MadAssGamers.

  Puss in Boots [iOS, Android]

  Ljubitelje filma Obuti maček, ki smo ga prvič spoznali v filmu Shrek 2, bo vsekakor razveselila aplikacija, ki omogoča fotografiranje z enim od junakov iz filma. V aplikaciji izberemo zavihek Booth, nato junaka, ki ga želimo na fotografiji (Obuti maček, Aleksander Glavamož, Mici Šapko, itd.). Posnamemo lahko novo fotografijo ali pa jo izberemo iz galerije, nato določimo pozicijo junaka na fotografiji in škljoc, izberemo le še filter. Če fotografijo shranimo, jo najdemo v galeriji, lahko pa jo delimo s prijatelji na Facebooku ali pošljemo po e-pošti.

  Aplikacija Pose with Puss in Boots

  V aplikaciji so na voljo še video vsebine (npr. napovednik) in pa igra,  v kateri zbiramo predmete povezane z Obutim mačkom. Če se iz domače strani povzpnemo po čudežnem fižolčku (klik na Go up), nas na vrhu pričakata Obuti maček in Aleksander Glavamož. Obuti maček bo naše besede (tudi če govorimo v slovenščini) ponovil s piskajočim glasom. Zakaj s piskajočim glasom, pa ne bomo izdali, da vam ne pokvarimo ogleda filma :)  Zadnji zavihek ponuja še dostop do drugih aplikacij studia DreamWorks, za Obutega mačka je na voljo še knjiga in pa različica aplikacije Fruit Ninja, ki pa sta obe plačljivi.

  Aplikacija Pose with Puss in Boots

  Aplikacija Pose with Puss in Boots je brezplačno na voljo v trgovini App Store in na tržnici Android Market.

  Aplikaciji smo preizkusili na mobitelu iPhone 4.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1607
24. september 2013
Filmski aplikaciji Obuti maček in Action Movie FX
Aplikacije
Android, iOS