• Firefox Mobile RC za Android in Maemo je na voljo

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Mozilla je izdala četrto različico enega svetovno najbolj razširjenih brskalnikov za svet - Firefox. Različica za računalnike je bistveno hitrejša od prejšnje in je požela že kup pohval in preko 5 milijonov prenosov v 24 urah. Ampak, ker je Tehnik blog o mobilnih zadevah, se bom v tem zapisu posvetil Firefoxu Mobile, ki je danes izšel v RC različici (Release Candidate).

  Firefox Mobile ima nekaj super funkcij, ki ne smejo ostati neopažene:

  • Firefox Sync - omogoča, da sinhroniziraš s svojim računalnikom odprte zavihke, gesla, zgodovino brskanja in zaznamke
  • Mobile Add-Ons - so razširitve prilagojene posebej za mobilno različico Firefox brskalnika
  • Awesome Screen - ni zmeraj lahko tipkati po zaslonu, zati ti ta funkcija omogoča vse tvoje bližnjice zbrane na enem mestu (iz prejšnjih iskanj, iz zaznamkov iz računalnika, ipd.)
  • Search Engine - iskalnik za Firefox Mobile omogoča, da ko začneš nekaj iskati, lahko to poiščeš na svoji najljubši strani (Google, Amazon, Twitter, ...)

  [gallery link="file" columns="2"]

  Funkcij je še veliko več, kot je npr. Personas, ki ti omogoča preobleko tvojega brskalnika v takšen dizajn, ki ti je všeč. Brskanje po spletnih straneh je super hitro in ga priporočam kot zamenjavo za privzeti brskalnik, sploh če že uporabljaš Firefox na računalniku.

  Osebno mislim, da je pomembno, da se že končno nekaj naredi na razvoju mobilnih brskalnikov, saj strojna oprema mobitelov je iz dneva v dan močnejša in lahko prenese marsikaj. Zato toliko bolj podpiram ta Mozillin projekt in pozdravljam Firefox na mobilnih napravah.

  Firefox Mobile si lahko preneseš, tako da greš s svojim Android ali Maemo mobitelom na naslov: Mozilla.com/en-US/m oz. Android uporabniki lahko samo poskenirajo spodnjo kodo:

  Vir: Mozilla

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
694
24. september 2013
Firefox Mobile RC za Android in Maemo je na voljo
Aplikacije
Android