• /PublishingImages/PicSay-app.jpg

  Foto aplikacije za Androida

  24. september 2013 - Tehnik

  Ob vse večji priljubljenosti Androida je tudi razvoj aplikacij za to platformo v polnem zamahu in tako v spletni trgovini Android Market najdemo aplikacije povezane s športom, zdravjem, kuhanjem, zabavo, delom, fotografijo, glasbo, itd. Nekaj osnovnih aplikacij smo že predstavili, danes pa si bomo ogledali nekaj brezplačnih foto aplikacij. Ker fotografije posnete z mobitelom pogosto delimo s prijatelji, smo preverili tudi ali aplikacije omogočajo preprosto nalaganje fotografij na družabna spletna mesta (Facebook, Twitter, Flickr, itd.).

  PicSay

  Zelo priljubljena aplikacija za urejanje fotografij, ki je po mnenju mnogih uporabnikov celo boljša kot mobilna različica Photoshopa. PicSay ponuja cel kup nastavitev in učinkov, ki jih lahko nanesemo na svoje fotografije kar v mobitelu. PicSay edini med tukaj predstavljenimi aplikacijami omogoča tudi dodajanje besedila in tekstovnih oblačkov ter zabavnih grafičnih elementov na fotografije. Uporaba je precej preprosta, znotraj aplikacije je mogoče tudi nalaganje fotografij na družabna spletna mesta in deljenje fotografij s prijatelji prek drugih komunikacijskih kanalov. Za pomoč si lahko ogledaš spletni priročnik za uporabo (Menu/Help).

  Na voljo je tudi Pro različica, ki omogoča odstranjevanje rdečih oči in nekatere druge napredne nastavitve.

  Ocena
  AndroLib: 4,55/5

  Photoshop.com Mobile

  Photoshop.com Mobile omogoča vse, kar potrebujemo za hitro urejanje fotografij, na voljo pa imamo nekaj manj učinkov kot v aplikaciji PicSay. Aplikacija žal ne omogoča neposrednega nalaganja fotografij na družabna spletna mesta, fotografije lahko prijateljem sicer pošljemo prek e-pošte, vendar pa si moramo za uporabo te funkcije ustvariti uporabniški račun na Photoshop.com Mobile. Nasvete za uporabo si oglej v predstavitvenem video prispevku.
  Ocena
  AndroLib: 3,74/5

  Camera Illusion

  Večina aplikacij nam omogoča dodajanje različnih učinkov na že posneto fotografijo, z aplikacijo Camera Illusion pa se lahko za zanimive učinke, maske in filtre odločimo še pred fotografiranjem in si jih tudi ogledamo še preden pritisnemo na sprožilec. Camera Illusion ne ponuja klasičnih popravkov ostrine, barv in podobnih učinkov. Fotografiranje, nalaganje na družabna spletna mesta in deljenje fotk s prijatelji lahko preprosto izvedemo znotraj same aplikacije. Na voljo je nekaj kratkih nasvetov (Menu/Help).

  Ocena
  Android Tapp: 3,71/5
  AndroLib: 4,19/5

  FxCamera

  FxCamera, podobno kot Camera Illusion, omogoča cel kup zanimivih učinkov, vendar ne omogoča predogleda pred fotografiranjem. Zato pa odlično deluje nalaganje fotografij na družabna spletna mesta in deljenje fotografij s prijatelji prek drugih kanalov. Na voljo je tudi spletni priročnik za uporabo (Menu/Help).
  Ocena
  Android Tapp: np
  AndroLib: 4,49/5

  Poznaš ti še kakšno, ki smo jo zgrešili? Zapiši v komentarje in dodaj povezavo.

  Foto: AndroLib.com, Photoshop


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1349
24. september 2013
Foto aplikacije za Androida
Aplikacije
Android