• /PublishingImages/S8300_Ultra_touch_large_33255.jpg

  Fotomobiteli v naši ponudbi

  24. september 2013 - Tehnik

  Zdaj, ko smo si ogledali kako fotografirati z mobitelom, pa si še oglejmo še nekatere fotomobitele iz naše ponudbe. Spodnji izbor temelji na trenutni ponudbi, število zmogljivih fotomobitelov pa bo v prihodnje nedvomno še hitro raslo, saj se tehnologija nenehno razvija in prav vsi proizvajalci mobitelov skušajo narediti najboljši izdelek. Vsi mobiteli s fotoaparatom 5 milijonov slikovnih točk ali več so zbrani na naši spletni strani v skupini Hud fotoparat.

  Sony Ericsson Satio in Vivaz

  Satio je v vseh pogledih zmogljiv mobitel z zaslonom na dotik in operacijskim sistemom Symbian. Za poslovno rabo omogoča potisno pošto in povezavo s poslovnimi poštnimi strežniki, vgrajen ima pregledovalnik dokumentov in navigacijo Wisepilot. Na področju večpredstavnosti ga odlikuje velik in svetel zaslon in Sony Ericssonova programska oprema Walkman, ki omogoča preprost prenos vsebin na mobitel in še preprostejše poslušanje glasbe ali ogled videa. Ob vsem tem pa ima še fotoaparat s kar 12 milijoni slikovnih točk, s ksenonsko bliskavico in celo vrsto naprednih funkcionalnosti, kot na primer samodejno ostrenje, prepoznavanje obrazov in odstranjevanje rdečih oči. Hkrati je mobitelu priloženo namizno stojalo s katerim ga lahko priročno povežeš z računalnikom za sinhronizacijo fotk in glasbe in polniš baterijo.

  Vivaz je Satiev mlajši brat, ki se sicer ponaša z nekoliko manj impresivnimi značilnostmi kot Satio, a je še zmeraj krepko v prvi skupini naprednih fotomobitelov. Ločljivost fotoaparata je 8,1 milijona slikovnih točk, bliskavica je običajna LED, ostale napredne fotografske, poslovne in večpredstavne funkcionalnosti pa so vse prisotne.

  LG GC 900 Viewty

  LG-jeva serija Viewty je že več let del Mobitelove ponudbe. Vsem je skupno, da je zadnja stran mobitela videti kot kompaktni fotoaparat, prednjo pa zaseda na dotik občutljiv zaslon. Trenutno fotografsko najzmogljivejši predstavnik v Mobitelovi ponudbi je GC 900, ki se ponaša s fotoaparatom ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk, samodejnim ostrenjem in prepoznavo obrazov in nasmehov. Bliskavica je klasična LED, Viewty pa se ponaša tudi z možnostjo snemanja videa v visoki ločljivosti. K spisku pa lahko dodamo še možnost povezave s poštnimi strežniki Exchange in pregledovalnikom dokumentov za poslovneže ter predvajanje videa v zapisu DiVX za navdušence nad filmi.

  Nokia N86 8MP

  Nokia je pred časom izdelovala mobitele kot denimo N90 in N92, ki so bili posebej prirejeni za fotografiranje in snemanje videa, nekateri pa so imeli celo optični zum. Hkrati so bili tudi precej večji in nekoliko manj priročni, kar je najverjetneje botrovalo temu, da se niso bolj prijeli. Njihov trenutno najzmogljivejši fotomobitel v naši ponudbi je N86 8MP, pri čemer 8MP pomeni 8 milijonov slikovnih točk. Bliskavica je LED, naprednih fotografskih možnosti pa seveda tudi pri N86 ne manjka, saj so povečini prisotne v vseh bolj večpredstavno usmerjenih Nokijah. N86 je sicer klasičen mobitel z drsnikom, operacijskim sistemom Symbian, podporo za potisno pošto preko Nokia Messaging, navigacijo z Ovi maps in pregledovalnikom dokumentov.

  Samsung S8300 Ultra Touch

  Trenutno fotografsko najzmogljivejši Samsung v Mobitelovi ponudbi je po obliki precej podoben Nokiji N86, a je občutno tanjši. Prav tako ima z drsnikom skrito številčnico, vendar se ponaša tudi z na dotik občutljivim zaslonom z uporabniškim vmesnikom TouchWiz. Fotoaparat ima ločljivost 8 milijonov slikovnih elementov, bliskavico, samodejno ostrenje in prepoznavo obrazov in nasmehov, poleg tega pa omogoča tudi preprost ogled fotografij, saj lahko listamo z nagibom zaslona. Omogoča tudi pregledovanje dokumentov, tako da je v poslovnih vodah prav tako uporaben, ponuja pa tudi širok nabor večpredstavnih funkcionalnosti, med drugim predvajanje videa v zapisu DiVX in urejevalnik videa.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1354
24. september 2013
Fotomobiteli v naši ponudbi
Novice