• /PublishingImages/my_fashion_assistant.jpg

  Garderoba in moda na mobitelu

  23. september 2013 - Alenka Selčan

  Najsi bo zaradi Tedna mode, ki se je nedavno odvijal v slovenski prestolnici, ali zavoljo klasičnega aprilskega vremena, ki počasi, a vztrajno dviguje temperaturo in razgalja kožo - vse kaže, da se bo kajkmalu treba temeljito posvetiti vsebini garderobnih omar. Sezona se menja in z njo tudi oblačila. Če se letošnji levitvi iz zimskih oklepov želite posvetiti zares temeljito, vam bo nemara prišla prav katera od mobilnih aplikacij, ki vam pomagajo katalogizirati vaša oblačila, osvežiti stil, olajšati modne dileme in vas, kakopak, spodbuditi k novim nakupom.

  Če imate dovolj časa, si pri pomladanskem čiščenju vzemite le trenutek več in vsako oblačilo, preden ga zložite nazaj v omaro, dokumentirajte z aplikacijo StyleBook, ki nudi več kot devetdeset različnih možnosti, kako organizirati in izboljšati garderobo. S preprostim uvozom fotografij, ki jim boste hitro odstranili ozadje in jih po želji rotirali, boste kmalu izdelali zelo uporaben katalog svojih oblačil, s katerim boste nato brez napornega preoblačenja izbirali kombinacijo dneva, pripravili spisek pred potovanjem ali nakupovanjem. Aplikacija, namenjena obema spoloma, je na voljo uporabnikom iOs, napovedujejo pa tudi skorajšnji prihod na Androide.

  Ste nad idejo o pospravljeni omari tako navdušeni, da ne želite več čakati? Potem vam ne bo težko odšteti 0,76 € za My Fashion Assistant, konkurenčno, a precej podobno različico kataloške aplikacije, ki vam bo pomagala narediti red v omari in voditi dnevnik o tem, kaj ste nosili na zadnjem sestanku ali zmenku. No, če res nočete plačevati aplikacij, pobrskajte še malo in zagotovo boste našli še kak podoben brezplačen biserček, kot je na primer triMirror, kjer lahko pokažete svojo narcisoidno plat ali zgolj povprašate za mnenje.

  Naj vse tiste, ki se težko odločajo, znova opozorimo na aplikacijo Fashism, o kateri smo sicer že pisali na naših straneh, le da jo zdaj lahko brezplačno uporabljamo tudi na Androidih. Skratka, če ste v dilemi, ali vam tokrat bolj pristoji vintage oblekica kot strgane kavbojke, je za sestanek bolj primerna črtasta srajca kot majica iz Sheldonove zbirke, prepustite odločitev drugim, ki bodo s klikom na love ali hate it preprosto izrazili svoje mnenje.

  Modnih aplikacij res ni malo, še zlasti takih, ki nagovarjajo k nakupom, saj se že skoraj vsaka resnejša modna znamka ponaša s svojo. A tudi tisti, z luknjo v žepu, lahko izživljajo svoje modne sanje z aplikacijami, kot so Fashionista, Pose ipd., vsaj dokler se v mošnjičku znova ne nabere dovolj za novo zapravljanje cekinov.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
183
17. marec 2014
Garderoba in moda na mobitelu
Aplikacije
Android, iOS