• /PublishingImages/Google-AppInventor-window1.png

  Google App Inventor: Lego kocke za mobilne telefone [M:Android]

  24. september 2013 - Jan Isakovič

  Google je danes predstavil orodje Google App Inventor, ki omogoča preprosto ustvarjanje aplikacij za Android. Pri Googlu obljubljajo, da bodo z novim orodjem aplikacije za pametne telefone lahko ustvarjali vsi, ne le programerji.

  Google App Inventor logo

  Google App Inventor omogoča ustvarjanje aplikacij s povezovanjem "blokov". Google orodje primerja z Lego kockami za pametne telefone, saj uporabnikom omogoča, da bloke, ki predstavljajo različne funkcije, sestavijo v aplikacijo. Orodje so razvijali zadnje leto, pri testiranju pa so jim pomagali tudi učenci, dijaki in študenti. Med aplikacijami, ki so jih razvili v tem obdobu, sta tudi aplikacija "Ne moti me", ki med vožnjo na sporočila odgovarja z "Ne pošiljaj mi sporočil - vozim", in aplikacija za starejše uporabnike, ki prek merilca pospeška na telefonu zazna padec uporabnika in o tem obvesti zdravniško službo.

  Google AppInventor

  App Inventor vključuje bloke za široko paleto funkcij, ki jih podpirajo pametni telefoni - od preprostih akcij do naprednih "programerskih" funkcij, kot so shranjevanje podatkov, preverjanje pogojev in celo povezovanje z zunanjimi servisi, kot je denimo Twitter.

  GoogleAppInventor 2

  Če želite Google App Inventor preizkusiti tudi sami, se s svojim Google računom prijavite prek naslednjega obrazca. Pri Google-u obljubljajo, da bo povabilo sledilo v prihodnjih tednih.

  Več informacij:


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1002
24. september 2013
Google App Inventor: Lego kocke za mobilne telefone [M:Android]
Aplikacije
Android