• /PublishingImages/androidiphonemarketplacedistimo.jpg

  Google Market - plačljive aplikacije v Sloveniji?

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Delež Googlovih Androidnih mobitelov v Sloveniji strmo raste s podporo slovenskih mobilnih operaterjev. To mi je zelo všeč, kaj všeč, navdušen sem kot petletnik, ko dobi sladoledno kepico sredi razbeljene Ljubljane pri 30 °C. Tako kot ima Apple svoj AppStore za kupovanje aplikacij in iger, tako ima Google svoj Android Market.

  Čeprav je Android Market zelo dobro založen z aplikacijami, večino ljudi po vsem svetu moti predvsem to, da so plačljive aplikacije na Android Marketu dostopne v samo nekaj državah po svetu (Avstralija, Avstrija, Kanada, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Nizozemska, Nova Zelandija, Španija, Švica, Združeno kraljestvo in Združene države Amerike).

  Kot lahko vidimo, v tem primeru nismo izviseli samo mi (za spremembo), vendar tudi ostale države z veliko večjim deležem mobilne telefonije. Zakaj ne moremo kupovati plačljivih aplikacij z Android Marketa je odločitev Googla in stvar dogovora z razvijalci aplikacij. Google pravi, da si zelo prizadevajo, da bodo omogočili kupovanje aplikacij v čim večih državah po svetu. Do takrat je pač treba počakati.

  Ampak namen tega članka je, da vam predstavim alternative, kako kupiti aplikacije za Android mobitele. Obstajajo različni načini, od vas pa je odvisno, za katerega se boste odločili.

  Alternativni Android marketi

  Prvi in najlažji način je definitivno nakup preko alternativnih Android marketov, kamor razvijalci aplikacij dodajo svoje plačljive aplikacije iz Android Marketa in jih vi tako lahko kupite.

  SlideMe

  Android market SlideMe ponuja velik nabor plačljivih in brezplačnih aplikacij in iger. SlideMe market se ponaša tudi z aplikacijo, prek katere lahko nato kupujete in nalagate druge aplikacije. Sam sem preko SlideMe marketa že kupil igro, ki je drugače ne bi mogel dobiti,  in se mi zadeva zelo dopade. Prav z odprtostjo Androida so alternativni marketi legalni in mogoči. Si kdo predstavlja, da bi kdo naredil alternativni AppStore? Apple v trenutku pošlje svojo tajno policijo, da jim zapleni serverje.

  Ostali Android marketi:

  MarketEnabler

  Za ta način morate pa biti malo bolj vešči Androida, da vam bo uspel. Če vam je uspelo rootati vaš Android mobitel, si lahko naložite aplikacijo MarketEnabler in z njo "pofejkate" nastavitve vašega mobilnega operaterja, tako da ko odprete Android Market. Google misli, da ste v eni od prej naštetih držav, v katerih lahko kupujete aplikacije. Ta način seveda ni nelegalen, se je pa treba malo poigrati z Androidom, da vam bo uspelo.

  Zaključek

  Čeprav se mogoče zdi, da je to res slabo, ker ne moremo v Sloveniji kupovati aplikacij z Android Marketa, v bistvu ni. Zelo veliko razvijalcev se odloči, da zaradi omejenosti prodaje aplikacij, te ponudijo brezplačno. Kot zanimivost naj omenim, da ima Android Market največji delež brezplačnih aplikacij na svetu, in sicer kar 57%, medtem ko jih ima AppStore samo 27%. To pa je tudi nekaj ane? :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
645
24. september 2013
Google Market - plačljive aplikacije v Sloveniji?
Aplikacije
Android