• /PublishingImages/Google-Sky-Map.jpeg

  Kako ustvariti romantično vzdušje ali Google Sky za Android

  24. september 2013 - Tehnik

  Poletno poležavanja na plaži, morje, zvezde ... Ja, čas je za poletno romantiko. Če se boš odpravil/a na nočno poležavanje v naravi in opazovanje zvezd, ne pozabi na aplikacijo Google Sky Map, ki je na voljo za Androida.

  Uporaba aplikacije je preprosta, saj ob zagonu aplikacije mobitel le usmeriš v nebo in na zaslonu se pojavijo nebesna telesa, ki jih vidiš na tem koncu neba. Aplikacija vsebuje tudi galerijo posnetkov vesoljskega teleskopa Hubble, posnetke lahko povečaš ali pa si ogledaš lego nebesnih teles na posnetkih. Če pogovor na primer nanese na debato o Plutonu in odločitev iz leta 2006, ki je dvignila precej prahu ter Plutonu odvzela status planeta, lahko z aplikacijo hitro preveriš tudi njegovo lego. Lego nebesnih teles, ki niso zbrane v galeriji, lahko preveriš z iskalnikom. Z mobitelom sledi puščici, ki se pojavi na zaslonu, ko najdeš iskano telo, bo krog na zaslonu postal oranžne barve. Napotke v primeru težav in več informacij najdeš v sami aplikaciji v razdelku “About”.

  Mobitel je lahko dober pripomoček za ustvarjanje romantičnega vzdušja, zato ne pozabi nanj naložiti primerne glasbe, aplikacije, ki ti omogoča mobitel uporabljati kot svetilko, da boš dragemu/dragi pomagal po temnih poteh in Google Sky Map za opazovanje zvezd. Če boš pripravil/a piknik košaro polno dobrot, pa se seveda najdejo tudi aplikacije z recepti za dobrote.

  Google Sky Maps je na voljo v spletni trgovini Android Market.

  Zaslonske slike: Androlib


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1377
24. september 2013
Kako ustvariti romantično vzdušje ali Google Sky za Android
Aplikacije
Android