• /PublishingImages/Google_Translate-offline-Android.jpg

  Googlov Prevajalnik sedaj povsod s teboj v žepu, tudi brez internetne povezave

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Le kdo izmed nas vsaj občasno ne uporablja Googlovega prevajalnika za hiter prevod spletnih strani in besedil? Prevodi nam seveda zelo prav pridejo tudi na poti, zato Android različica mobilne aplikacije Google Translate omogoča prenos slovarjev 50ih jezikov kar na mobitel, zaradi česar bo pravi prevod vedno na dosegu prstov brez dodatnih stroškov podatkovnega prenosa.

  Aplikacija Google Translate je brezplačno na voljo tako za Android naprave kot za iPhone. Vendar boste z novo različico v prednosti Android uporabniki, saj boste lahko na svoj mobitel prenesli celoten izbran jezikoven paket. S tem bodo prevajalske storitve na voljo tudi brez internetne povezave, kar je pogosta situacija pri popotovanjih v tujini.

  Že takoj na začetku lahko izbiramo med kar 50-imi jezikovnimi paketi, med katerimi je poleg vseprisotne angleščine tudi slovenščina in denimo vsi jeziki naših sosednjih držav. Za bolj avanturistične popotnike so na voljo tudi večji azijski jeziki, npr. kitajščina in japonščina. A kljub temu, da aplikacija pri določenih jezikih podpira vnos besedila preko govora, prostoročnega pisanja ali slike, žal te funkcije brez internetne povezave ne delujejo. Prav tako brez povezave ne moremo predvajati posnetka prevoda.

  Pred uporabo je potrebno želeni jezikovni paket prenesti in namestiti na telefon pod menijsko možnostjo “Offline Languages”, kar je seveda priporočljivo narediti preko WiFi povezave. Slovenski paket je denimo velik okoli 155 MB, japonski okoli 170 MB, zato je potrebno imeti na mobitelu ali dodatni spominski kartici dovolj prostora za vse jezike, ki jih nameravaš uporabljati.

  Velja sicer omeniti, da prevajalniki na mobitelih niso nič novega. Z novo storitvijo S Translate se je denimo hvalil tudi Samsung na nedavni predstavitvi mobitela Galaxy S IV, vendar le-ta podpira le devet večjih jezikov. In ravno tu ima Google verjetno največjo prednost pred konkurenti: podpora velikemu številu svetovnih jezikov, vključno z našo domačo slovenščino.

  Vir: Official Android Blog

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
491
24. september 2013
Googlov Prevajalnik sedaj povsod s teboj v žepu, tudi brez internetne povezave
Aplikacije
Android