• /PublishingImages/Google-eBooks.png

  Googlova e-knjigarna

  24. september 2013 - Tehnik

  Knjiga, človekova najboljša prijateljica. Za strastnega bralca zagotovo. V Sloveniji sicer ne naletimo pogosto na ljudi, ki bi prebirali knjige v čakalnicah, na avtobusih in vlakih, v kavarnah in restavracijah, v tujini pa si ljudje množično krajšajo čas s knjigo, medtem ko se vozijo s podzemno, sedijo na klopi v parku ali med kosilom. Morda je vzrok v kulturi morda v večjih razdaljah med kraji … v čakalnicah pa najbrž vsi čakamo podobno dolgo.

  Kakorkoli, tako kot so se otroške igre iz dvorišč preselile na računalnike, mobitele in druge pripomočke, tako se tudi nakup in branje časopisov in knjig seli v virtualne knjigarne, kjer bodo bralci lahko izbirali med več tisoč knjigami, kjerkoli in kadarkoli. Google je nedavno za vse uporabnike mobitelov z operacijskim sistemom Android 2.1 ali več oziroma iOS 3.0 ali več odprl svojo spletno e-knjigarno, ki je zaenkrat na voljo le v ZDA. V njej je možno izbirati med 200.000 knjigami za nakup, bralci pa se lahko odločijo tudi za katero izmed 3 milijonov brezplačnih tako imenovanih javnih publikacij. Ponudba in izbira bosta s časom vedno večji, tako med tistimi knjigami za plačilo kot brezplačnimi. Bralci bodo knjigo lahko brali kjerkoli kjer imajo dostop do interneta; povezava je sicer potrebna samo za nakup oziroma nalaganje vsebine, kasneje lahko bralec bere brez internetne povezave. In glede na to, da imamo mobitel vedno pri sebi, lahko imamo tudi knjigo zmeraj s seboj. Beremo lahko podnevi in ponoči; velikost in oblika pisave ter razmik med vrsticami je namreč možno prilagoditi, da je bralna izkušnja čim prijetnejša. Nastaviti si je možno tudi označevalec strani, tako da zmeraj najdete stran, kjer ste nazadnje nehali brati.

  In kaj s tem pridobimo? V Googlovi e-knjigarni je nakup literature dokaj cenovno ugoden. Druga prednost je, da imate knjigo, ki jo berete na voljo kjerkoli. Ko končate z branjem ene, imate pri roki takoj naslednjo knjigo, pa še kakšna prednost bi se našla. Kako je vam všeč ideja, da prebirate e-knjigo?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1474
24. september 2013
Googlova e-knjigarna
Aplikacije