• /PublishingImages/Google-navigacija.png

  Googlova navigacija končno na voljo tudi v Sloveniji

  24. september 2013 - Peter Uranjek

  Mediji zadnjih nekaj dni poročajo, da je Google končno našel tudi Deželo na sončni strani Alp. Odmeva predvsem novica, da se po slovenskih ulicah podijo Googlovi avtomobili in fotografirajo vse povprek za storitev Pogled ulic (Streetview). Če ste si vse življenje želeli peljati skozi slikovite kraje, kot so Blato ali Lopata, pa ste se bali domačinov, boste v kratkem to lahko storili iz varnega zavetja kavča. Seznam prevoženih krajev raste z dneva v dan.

  Med vsem medijskim truščem pa je Google prav potihem, brez uradne oznanitve, v Sloveniji omogočil tudi glasovno navigacijo v aplikaciji Google Zemljevidi. Slovenci smo o mitološki brezplačni navigaciji do danes lahko samo brali. Razen, če smo bili pripravljeni odšteti sveženj evrov za prenos podatkov v sosednjih državah.

  Google Navigacija spada med bolj natančne in je povsem brezplačna. Njena edina pomanjkljivost je, da za delovanje potrebuje povezavo s spletom. Pot se namreč izračuna na strežniku, poleg tega se zemljevidi prenašajo s spleta (čeprav jih je možno v veliki meri shraniti na mobitel).

  Google je aplikacijo Zemljevidi sicer ravno prenovil. Poenostavili so dizajn, ga prilagodili tudi tablicam. Latitude je šel po dodovi poti, njegove naloge bo zdaj prevzel Google+. Nova različica že kaplja na nekatere mobitele in tablice z Androidom 4.0.3 ali več. Delovanje Navigacije očitno ni vezano na prenovo, saj deluje tako na starejši kot na novi različici.

  Medtem ko cene prenosa podatkov vztrajno padajo, je Google poskrbel, da jih bomo imeli za kaj porabiti.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1135
4. oktober 2013
Googlova navigacija končno na voljo tudi v Sloveniji
Aplikacije
Android