• /PublishingImages/Desire1.jpg

  Googlove "nore" aplikacije

  24. september 2013 - Tehnik

  S prihodom HTC Desire in Legend, ki ju poganja operacijski sistem Android 2.1, Sony Ericssona X10, ki ga poganja Android 1.6, in Motorole Milestone, ki ga poganja Android 2.0, se bomo lahko poigrali tudi z nekaterimi novimi aplikacijami, ki jih ni bilo na voljo za različico Android 1.5. Najprej si bomo ogledali nekaj izdelkov iz Googlovega razvojnega igrišča, tj. Google Labs, v katerem so na voljo aplikacije in storitve, ki se šele razvijajo in morda nikoli ne bodo dočakale končne različice. Takšen rezultat se lahko pričakuje, če ne bodo prepričale dovolj velikega števila uporabnikov.

  Gesture Search

  Aplikacija omogoča iskanje po stikih, zaznamkih, aplikacijah in glasbi v mobitelu. Uporaba je enostavna, saj po zagonu za pričetek iskanja zapišemo le prvo črko iskanega stika, aplikacije itd. Pišemo lahko po celotnem zaslonu, hkrati z dodajanem črk pa se osvežijo tudi iskalni rezultati. Aplikacija pridobiva dodatne informacije o naši pisavi tudi prek zgodovine iskanja, tako da se sčasoma izboljšuje. Brisanje je preprosto; s potegom v levo preko zapisanih črk se izbriše zadnja črka, s potegom v desno pa celotno besedo. Zdaj aplikacija prepoznava le črke iz abecede angleškega jezika, vendar je prepoznavanje dobro, iskanje pa hitro.Gesture Search je na voljo v spletni trgovini Android Market.

  Google Goggles

  Google Goggles je slikovni iskalnik, kar pomeni, da išče v spletu na podlagi fotografije, ki smo jo posneli s fotoaparatom mobitela. Goggles prepozna naslovnice knjig in DVD-jev, črtne kode, izdelke, logotipe, turistične znamenitosti, umetniška dela itd., ter »pogugla« podobo na sliki. Rezultati niso vedno najboljši, zlasti v slabših svetlobnih pogojih. Aplikacija se izkaže pri prepoznavanju  logotipov in naslovnic knjig ter DVD-jev, nekoliko slabše pa pri izdelkih (čeprav je takoj prepoznala Cedevito). Rezultati iskanja so običajno uradne spletne strani, vnos v Wikipediji, Amazonova ponudba, itd. Pri knjigah lahko izberemo tudi predogled na spletni strani Google Books.Google Goggles je na voljo v spletni trgovini Android Market.

  Google Places Directory

  Ta aplikacija deluje podobno kot funkcija »znamenitosti« v večini naprav GPS in Mobitelova storitev Lokus, na voljo prek SMS ali na mobilnem Planetu, saj išče restavracije, bare, hotele, bencinske črpalke itd. v naši okolici. V nekaterih kategorijah je vsebina zaenkrat še omejena. Med preizkusom v centru Ljubljane nas je aplikacija namreč poslala parkirati v Italijo. Vendar je hkrati tudi res, da vsebuje obsežen seznam ljubljanskih hotelov, hostlov in penzionov. Ob posameznem zadetku si lahko ogledamo mnenja uporabnikov, predvsem turistov (pridobljena s spletnih strani, kot je TripAdvisor.com). Želeno točko si lahko ogledamo tudi na zemljevidu, na voljo pa so tudi fotografije, naslov in telefonska številka, na katero lahko pokličemo neposredno iz aplikacije.
  Google Places Directory je na voljo v spletni trgovini Android Market.
  Ali si že uporabil/-a katero od aplikacij na strani Google Labs?

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1307
24. september 2013
Googlove "nore" aplikacije
Aplikacije
Android