Apple bo morda zelo kmalu najavil pametno napravo za domove

Tehnik 3. maj 2017
/PublishingImages/apple-domaca-pametna-naprava-hero.jpg

Priznani analitik Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities verjame, da obstaja več kot 50% možnost, da bo Apple na prihajajoči konferenci WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) najavil svojo prvo domačo AI-napravo. Gre za napravo, ki bi bila podobna Amazonovi napravi Echo (na slikah), ki ji lahko z glasom ukažemo, naj predvaja glasbo, naj pove, kakšna je vremenska napoved …

Kuo verjame, da bi šla omenjena Applova naprava lahko v prodajo enkrat v drugi polovici letošnjega leta. Poleg tega pa pričakuje, da bo ta naprava imela odličen zvok in da bo njena cena višja od tiste pri Amazonovem Echu. Za slednjega je treba onkraj luže plačati okrog 180 dolarjev (približno 165 evrov).

Pametne naprave za domove v stilu Amazonovega Echa sicer še niso osvojile pretirano veliko kupcev, a imajo precejšen potencial, zato je verjetno le vprašanje časa, kdaj jih bomo po domovih pogosteje videvali. Apple je v preteklosti že dokazal, da lahko iz nekega segmenta naredi prodajni hit. Morda mu bo to ponovno uspelo.

Letošnja konferenca WWDC bo potekala, kot smo že pisali, od 5. do 9. junija. Pričakujemo lahko, da nam bo Apple na njej predstavil nove različice operacijskih sistemov macOS, WatchOS in iOS. Upamo, da bo ameriški gigant poleg slednjih najavil tudi omenjeno pametno napravo za domove.

Vira: Macrumors, Amazon.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. maj 2017
3428
26. maj 2017
Apple bo morda zelo kmalu najavil pametno napravo za domove
iOS