Apple bo predvidoma ponudil Maca z lastnim procesorjem

Tehnik 3. marec 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/Mac-procesor-kavcic-mar20-hero.jpg

Znani analitik Ming Chi Kuo (mi smo za to izvedeli na spletni strani MacRumors) je podal nekaj zanimivih informacij v zvezi z Applovimi prihajajočimi izdelki. Pričakuje, da bodo nekateri Applovi prihajajoči izdelki (omenja iPhone 5G, ki bo prišel v drugi polovici letošnjega leta, novi iPad, ki bo prav tako na voljo v drugi polovici letošnjega leta in bo imel mini LED, ter novi Mac, ki naj bi ga dobili v prvi polovici prihodnjega leta) imeli procesorje, ki bodo izdelani po tehnologiji 5 nm.

Kuo obenem tudi omenja, da bo imel omenjeni Mac Applov lasten procesor. Če bo Applu uspelo narediti konkurenčen lastni procesor za Mac, bo to vsekakor odlična stvar zanj, saj ne bo več toliko odvisen od drugih proizvajalcev. Mimogrede, na fotografijah v tem članku ni novi Mac z Applovim lastnim procesorjem, temveč je na njih aktualni MacBook Air.

 

Zdi se precej verjetno, da bo Apple 5G iPhone in novi iPad z mini LED predstavil jeseni. Če sodimo po preteklih letih, lahko pričakujemo, da bo nove mobitele iPhone (tudi tega s podporo za omrežja 5G) predstavil v septembru. Novi iPad oziroma nove iPade pa bi nam utegnil predstaviti v oktobru ali morda celo v septembru skupaj z novimi iPhoni. Čeprav se zdi bolj verjetno, da bo novega oziroma nove iPade predstavil ločeno od iPhonov.

Vira: Macrumors.com, Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. marec 2020
5066
3. marec 2020
Apple bo predvidoma ponudil Maca z lastnim procesorjem
iOS