Apple pripravlja prav posebno pisalo

Tehnik 9. februar 2018
/PublishingImages/apple-pencil-feb2018-hero.jpg

Apple je oddal patent za posebno pisalo, s katerim se lahko piše, riše oziroma izdeluje tridimenzionalne objekte kar po zraku (na naših slikah je Apple Pencil, ki se ga uporablja pri tablicah iPad Pro).

Pisalo, ki si ga je Apple zamislil in patentiral, ne potrebuje kakšne trde podlage (npr. zaslona naprave), da ga je mogoče uporabljati. Potrebuje samo zračni prostor in pa seveda nek zaslon, na katerem se narisano izrisuje.

 

Omenjeno pisalo bi lahko prišlo prav tako na osebnih računalnikih kot tudi tabličnih. Ne verjamemo pa, da bi po njem na veliko posegali vsi uporabniki. Konec koncev se tudi običajna digitalna pisala niso tako kako dobro prijela.

Vsekakor pa se ideja »zračnega« pisala zdi zanimiva. Kdaj jo bo Apple tudi uresničil, pa je ta hip še težko reči. Mogoče je, da bo minilo še kar nekaj časa, da bo dejansko tudi ponudil takšno pisalo. Ne bo pa nič nenavadnega, če ga na koncu sploh ne bo, saj če podjetje odda nek patent, to še ne pomeni, da bo v prihodnosti zares tudi ponudilo napravo, ki bo osnovana na njem.

Vira: thenextweb.com, patentscope.wipo.int, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. februar 2018
3868
9. februar 2018
Apple pripravlja prav posebno pisalo
iOS