Huawei bi lahko kmalu ponudil super mobitel za manj zahtevne

Tehnik 5. maj 2020 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/huaweipsmart2020-kavcic-maj20-hero.jpg

Kot vse kaže, Huawei pripravlja nov mobitel nižjega ranga. Tviteraš in novinar Roland Quand je namreč objavil informacije v zvezi Huaweijevim novim mobitelom P Smart. Quandt je hkrati objavil tudi posnetke, na katerih je domnevno ta mobitel (pogledate jih lahko tukaj).

Morda vam je ime P Smart že znano. Povsem mogoče, saj je Huawei v lanskem letu že ponudil mobitel s tem imenom (ogledate si ga lahko na naših fotografijah). Bo pa sedaj očitno ponudil njegovega naslednika, ki ima enako ime. Sodeč po pisanju Rolanda Quandta je novi P Smart v marsičem enak lanskoletnemu modelu. Ima pa novi model po Quandtovih informacijah polnjenje prek vrat USB-C (aktualni model ima polnjenje prek vrat mikro USB), več spomina (omenja 4 GB RAM-a in vsaj 128 GB internega spomina) ter nekoliko drugačen dizajn.

 

Po Quandtovem mnenju novi P Smart poganja Android 9 skupaj z Googlovimi aplikacijami in servisi. Pri Huaweiju so se tako očitno odločili, da na mobitel naložijo raje starejšo različico Androida, zato da bi kupcem lahko nudili tudi Googlove servise in aplikacije.

Nekih drastičnih novosti pri novem P Smartu torej očitno ni. Aktualni model pri Telekomu Slovenije prodajamo. Kupite ga lahko tukaj. Na našem spletnem mestu izveste tudi več o njegovih specifikacijah.

Viri: Twitter.com, Winfuture.de, Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. maj 2020
5170
5. maj 2020
Huawei bi lahko kmalu ponudil super mobitel za manj zahtevne