Gumb za Bixby naj bi dobili tudi neparadni Samsungovi mobiteli

Tehnik 28. september 2017
/PublishingImages/bixby-ostali-samsungi-hero.jpg

Samsung je v svoje mobitele Galaxy S8, Galaxy S8 Plus in Galaxy Note8, kot nekateri že veste, vgradil poseben fizični gumb, s katerim je mogoče priklicati digitalnega asistenta Bixby. Kot vse kaže, bo južnokorejski gigant takšen gumb vgradil tudi v nekatere druge svoje prihajajoče mobitele, ki ne bodo paradni.

Na kitajski spletni strani Weibo se je namreč pojavila informacija, da bodo gumb za Bixby nudili tudi prihajajoči Samsungovi mobiteli serije Galaxy A. Ni sicer jasno, koliko mobitelov iz te serije bo dobilo omenjeni gumb. Verjamemo pa, da prihajajoči mobiteli iz serije Galaxy A ne bodo edini, ki ga bodo imeli.

Ko smo že pri gumbu za Bixby in Bixbyju, naj omenimo, da je pred približno dvema mesecema poznani uporabnik YouTuba Marques Brownlee primerjal Bixby z Google Assistantom, Alexo in Siri. Rezultati njegovega testa so pokazali, da je Bixby nekoliko slabši od Google Assistanta in Siri, je pa boljši od Alexe. Bixby je na testu, zanimivo, znal opraviti tudi nekatere naloge, ki jih preostala trojica ni znala. Na primer odpreti aplikacijo za kamero in narediti selfi.

Marquesov test si lahko pogledate spodaj.

 

Viri: sammobile.com, weibo.com, youtube.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. september 2017
3671
28. september 2017
Gumb za Bixby naj bi dobili tudi neparadni Samsungovi mobiteli
Android