iPhona 8 bomo morda odklepali s tridimenzionalnim skeniranjem obraza

Tehnik 6. julij 2017
/PublishingImages/iphone8-facerecognition-hero.jpg

Apple bo v letošnjem letu predvidoma predstavil tri nove mobitele iPhone, pri čemer bo eden, ki naj bi se imenoval iPhone 8, še posebej vrhunski. Ravnokar smo od zaupanja vredne spletne strani Bloomberg izvedeli nove zanimive informacije, ki se tičejo slednjega. Mimogrede, na naših slikah sta aktualna iPhone 7 in iPhone 7 Plus.

Sodeč po informacijah, ki jih je dobila spletna stran Bloomberg, bo iPhone 8 morda nudil posebno 3D-skeniranje obraza, ki bo služilo odklepanju naprave in še čemu. Skeniranje je trenutno še v preizkušanju, je pa povsem možno, da ga bomo videli pri iPhonu 8. Apple bi lahko s takim skeniranjem v celoti nadomestil bralnik prstnih odtisev.

 

Omenjeno tridimenzionalno skeniranje obraza naj bi zagotavljalo dobro varnost, kar je morda pri vsem skupaj še najpomembnejše. Verjetno se ga bo težko dalo pretentati z natisnjeno sliko.

Vsekakor lahko pričakujemo, da bo novi iPhone 8 prinesel več zanimivih novosti, saj želi Apple z njim na lep način obeležiti deseto obletnico prvega iPhona. Pričakujemo lahko, da bodo ta mobitel in preostala dva letošnja iPhona predstavljeni ob podobnem času kot zadnji iPhoni, torej okrog septembra.

Vira: bloomberg.com, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. julij 2017
3541
6. julij 2017
iPhona 8 bomo morda odklepali s tridimenzionalnim skeniranjem obraza
iOS