iPhone X: potrditev ugibanj, ki se pojavljajo že eno leto

Matic Tomšič 11. september 2017
/PublishingImages/iphone7-iphone8-hero.jpg

Podjetju Apple so tik pred težko pričakovano predstavitvijo novih pametnih telefonov iPhone, ki je napovedana za torek, 12. septembra, na splet ušle informacije o tem, da bo jeseni začel prodajati tri nove telefone, in sicer iPhone 8, iPhone 8 Plus ter posebni iPhone X.

 

iPhone je daleč najbolje prodajani posamični pametni telefon na svetu. Aktualna modela iPhone 7 in iPhone 7 Plus sta imela v zadnjem trimesečju štiri- oziroma 2,9-odstotni tržni delež.

Letošnjo predstavitev Applovih pametnih telefonov iPhone marsikdo čaka še težje kot prejšnja leta, saj smo junija obeležili okroglo deseto obletnico izida prvega iPhona. Od Appla zato mnogi pričakujejo še posebej impresivne nove naprave.

En dan pred predstavitvijo je skrivnost nove generacije iPhonov morda že razkrita, saj so na splet pobegnile informacije, ki razkrivajo imena modelov in nekatere njihove funkcije.

Po poročanju medijev, kot je 9to5Mac, sta kredibilnost vira in zanesljivost informacij veliki. Pridobljene so bile iz programske kode Applovega novega operacijskega sistema za telefone in tablice iOS 11.

Sodeč po novih informacijah Apple novih pametnih telefonov ne bo poimenoval iPhone 7S in 7S Plus, temveč bosta klasični in večji model imenovana iPhone 8 in iPhone 8 Plus.

 

Razlog za opustitev črke S, ki je zadnjih nekaj let označevala vmesno generacijo med zaporednimi številkami, je večji napredek v oblikovanju iPhona 8 in 8 Plus glede na lanska modela. Če gre verjeti spletnim virom, naj bi bila njuna hrbtna stran videti takole.

Apple bo predstavil še en telefon, in sicer iPhone X, ki bo boljši in hkrati dražji od večjega in manjšega iPhona 8, razkrivajo pobegle informacije. To je tudi neuradna potrditev številnih napovedi (ena, dve, tri), da bo eden od naslednjih iPhonov v imenu nosil rimsko številko deset.

 

Ali bodo pri Applu bolj posebnemu pametnemu telefonu rekli iPhone "iks" ali iPhone "ten" (ten je angleška beseda za deset, X pa rimska številka za deset), ne ve še nihče.

Pobeg informacij o letošnjih iPhonih je razkril tudi nekaj novih funkcij, med drugim odklepanje zaslona z obrazom, konkretno kakovostnejše zaslone brez robov, odsotnost gumba Domov na sprednji strani naprave, zelo izboljšano in malce drugačno kamero.

Za zdaj še ni znano, katere nove funkcije bodo ekskluzivno na voljo le pri iPhonu X in katere pri drugih dve modelih.

Več informacij o novih pametnih telefonih iPhone bomo razkrili jutri, ko jih bo Apple tudi uradno predstavil. Dogodek, prvi na novem sedežu Appla v Silicijevi dolini, se začne ob 19. uri po našem času.

Članek je bil prvotno objavljen na http://siol.net/digisvet/novice/.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. september 2017
3641
11. september 2017
iPhone X: potrditev ugibanj, ki se pojavljajo že eno leto
iOS