Luknje v zaslonih bomo lahko na tak inovativen način skrili

Tehnik 29. januar 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/wallpaper-luknja-kavcic-jan19-hero.jpg

Letos bo šlo verjetno v prodajo kar nekaj pametnih mobitelov, ki bodo imeli luknjo v zaslonu (za eno ali več kamer). Luknje v zaslonih pri teh mobitelih bodo morda nekaterim uporabnikom moteče, a kot je pokazal znani tviteraš Ice universe, se jih da z nekaj izvirnosti tudi skriti.

Ice universe je objavil video, v katerem je videti, da se lahko luknjo v zaslonu pri mobitelu Galaxy A8s (na slikah je Galaxy Note9) skrije, če se na mobitel namesti primerno sliko. Seveda ta trik deluje samo, ko je uporabnik postavljen na domač zaslon oziroma na zaslon za odklepanje. Če odpre kakšno aplikacijo, bo luknja seveda vidna. Se jo bo pa morda pri nekaterih mobitelih dalo skriti tudi pri odprtih aplikacijah, če bo mobitel znal narediti zgoraj na zaslonu črn rob.

 

Video Icea universa lahko pogledate tukaj.

Do danes je bilo že predstavljenih nekaj mobitelov, ki imajo luknjo v zaslonu. Na primer Samsung Galaxy A8s in Huawei nova 4.

Zanimivo, da Apple letos morda še ne bo ponudil mobitelov z luknjami v zaslonu, ki bodo očitno trend. Nedavno se je namreč namigovalo, da bodo letošnji iPhoni imeli še naprej zavihek na zaslonu in da naj bi šele iPhoni leta 2020 imeli luknjo v zaslonu.

Vira: twitter.com, samsungmobilepress.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. januar 2019
4419
29. januar 2019
Luknje v zaslonih bomo lahko na tak inovativen način skrili