Mobitela P50 in P50 Pro bi lahko imela zadaj neverjetno veliki kameri

Tehnik 30. marec 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/p50-pro-kavcic-mar21-hero.jpg

Znani tviteraš Steve Hemmerstoffer je objavil računalniško izdelane posnetke, na katerih naj bi bila prikazana Huaweijeva prihajajoča mobitela P50 in P50 Pro (na zgornji sliki je P40 Pro). Ker gre za zaupanja vrednega tviteraša, bi bila mobitela na koncu res lahko takšna, kot sta prikazana na njegovih novih posnetkih.

Vse Hemmerstofferjeve nove slike, na katerih naj bi bila P50 in P50 Pro, si lahko ogledate na teh povezavah:

 • P50
 • P50 Pro
 • Na spodnjih povezavah pa si lahko ogledate njegova videa, v katerih naj bi bila P50 in P50 Pro:

 • P50
 • P50 Pro

 • Mobitel P50

  Sodeč po tem, kar je Hemmerstoffer povedal in pokazal, se zdi, da bo P50 en zares izstopajoč mobitel. Kot lahko vidimo na posnetkih, naj bi imel na zadnjem delu dva izredno velika kroga. Sicer ne vemo, ali posamezen krog predstavlja eno kamero, ali pa je v njem vgrajenih več kamer. A na posnetkih je videti, kot da en krog predstavlja eno kamero.

  Če bo imel P50 na zadnjem delu dve res tako zelo veliki kameri, kot je videti na posnetkih, lahko pričakujemo, da bo izdeloval fantastične posnetke. Takšne, ki bi bili lahko kakovostnejši od tistih pri konkurenčnih mobitelih. Marsikateri uporabnik pri kupovanju novega pametnega mobitela želi, da ima ta vrhunske kamere. Zdi se, da bi lahko bil P50 idealen mobitel za takšne kupce.

  Hemmerstofferjevi novi posnetki razkrivajo, da naj bi imel P50 na sprednjem delu v zgornjem delu zaslona eno kamero. Na posnetkih ta kamera še zdaleč ne izstopa tako, kot tisti (ali tiste) na zadnjem delu.

  Glede na Hemmerstofferjevo pisanje lahko pričakujemo, da bo imel P50 kovinski okvir, na zadnjem delu pa steklo. To seveda lahko pričakujemo tudi na sprednjem delu.

  Kor razkriva omenjeni tviteraš, naj bi mobitel imel približno 6,3-palčni raven zaslon. Zaslon naj bi torej bil nekoliko večji kot pri njegovem predhodniku P40, ki ima 6,1-palčnega. Kakšno ločljivost bo imel zaslon pri P50, ne vemo.

  Hemmerstoffer pri mobitelu P50 omenja tudi bralnik prstnih odtisov pod zaslonom. Tega imajo pod zaslonom že številni mobiteli, zato to ne bi bilo presenetljivo.

  Dimenzije mobitela P50 naj bi bile po Hemmerstofferjevih informacijah 156,7 × 74 × 8,3 mm oziroma 10,6 mm ob upoštevanju izbokline za kameri ali kamere na zadnjem delu. Mobitel naj bi bil torej občutno daljši in širši od predhodnika.

  Mobitel P50 Pro

  Mobitel P50 Pro naj bi bil navzven dokaj podoben modelu P50 – a ne popolnoma. Na posnetkih lahko tudi pri njem opazimo, da naj bi imel na zadnjem delu dva velika kroga, kar bi lahko bili kameri. Prav tako naj bi imel po Hemmerstofferjevem pisanju na zadnjem delu steklo. Na slikah lahko opazimo tudi, da naj bi imel enako postavitev sprednje kamere.

  Kar se zunanjosti tiče, lahko med modeloma P50 in P50 Pro pričakujemo nekaj razlik. Sodeč po Hemmerstofferjevem pisanju bo P50 Pro uporabnikom nudil občutno večji zaslon, ki naj bi imel 6,6-palčno diagonalo in naj bi bil ob straneh nekoliko ukrivljen. P50 Pro naj bi imel tudi še nekoliko tanjše robove okrog zaslona.

  Na posnetkih je opaziti, da naj bi imel P50 Pro v primerjavi s P50 nekoliko drugačne linije ob straneh. Zgornja in spodnja stranska ploskev sta pri njem videti bolj ravni kot sta tisti pri P50.

  P50 Pro naj bi imel tudi nekoliko drugačne dimenzije. Hemmerstoffer omenja naslednje: 159 × 73 × 8,6 mm oziroma 10,3 mm ob upoštevanju zadnje izbokline.

  Omenjeni tviteraš pri tem mobitelu omenja tudi bralnik prstnih odtisov pod zaslonom.

  Ker ima P50 Pro v imenu »Pro«, lahko pričakujemo, da bo ta mobitel uporabniku ponudil boljše specifikacije kot P50. Morda bo ponudil hitrejši procesor, morda višjo ločljivost zaslona. To, da naj bi bil zaslon pri njem večji, smo omenili že zgoraj. Seveda pa lahko pričakujemo, da bo tudi dražji.

  Bi vas nakup mobitelov P50 in P50 Pro zanimal, če bi ju uvrstili v našo ponudbo? V njej lahko sicer ta hip najdete številne Huaweijeve mobitele. Med drugim tudi predhodnika modelov P50 in P50 Pro, torej modela P40 in P40 Pro. Našo celotno ponudbo Huaweijevih mobitelov si lahko ogledate tukaj.

  Vira: Voice.com, Consumer.huawei.com.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  30. marec 2021
  5609
  30. marec 2021
  Mobitela P50 in P50 Pro bi lahko imela zadaj neverjetno veliki kameri