Mobiteli z 10-kratno optično povečavo in 108 P kmalu resničnost

Tehnik 29. julij 2019 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/zoom-phones-kavcic-jul19-hero.jpg

Kamere pri pametnih mobitelih so iz leta v leto naprednejše in pričakujemo lahko, da se bo ta trend nadaljeval. Kot vse kaže, bomo prihodnje leto dobili enega oziroma več mobitelov, ki bodo imeli izjemen optični zoom in/ali izjemno visoko ločljivost kamere. Zaupanja vredni tviteraš Ice Universe je namreč razkril, da bodo prihodnje leto na voljo mobiteli, ki bodo imeli kamero z 10-kratno optično povečavo oziroma kamero s 108 MP. Na slikah v tem članku je Huawei P30, ki ima 5-kratni hibridni zoom.

Ločljivost 108 MP bo vsekakor dobrodošla. Je pa res, da sama ločljivost še ne zagotavlja vrhunskih posnetkov. Tudi 10-kratna optična povečava bo zelo dobrodošla. Tako bomo lahko izdelovali kakovostne posnetke tudi ob uporabi precejšnje povečave. Fotoaparati nam sicer že sedaj omogočajo še precej več kot samo 10-kratno optično povečavo.

 

Pametni mobiteli znajo sicer že danes izdelovati izjemno kakovostne posnetke. Verjamemo, da boste ob nakupu novega iPhona, Galaxyja S10, Huaweija P30 Pro ali Pixla 3 XL navdušeni, saj vsi našteti izdelujejo vrhunske posnetke. Omenjene mobitele lahko kupite tudi pri nas.

Vira: twitter.com, consumer.huawei.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. julij 2019
4764
29. julij 2019
Mobiteli z 10-kratno optično povečavo in 108 P kmalu resničnost