PlayStation 5 bi po mnenju strokovnjaka lahko prišel leta 2019

Tehnik 11. julij 2017
/PublishingImages/ps5nov_hero.jpg

Na spletu in širše se že pojavljajo ugibanja oziroma informacije o Sonyjevi prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5. Analitik Michael Patcher iz podjetja Wedbush Securities meni, da bo ta prišla leta 2019 ali pa leta 2020, čeprav se bolj nagiba k prvi letnici. Če mu gre verjeti, potem novi PlayStation še ne bo tako zelo kmalu na prodajnih policah. A po eni strani je to pričakovano, saj je Sony lani ponudil PlayStation 4 Pro (na slikah).

Patcher obenem tudi meni, da bo PlayStation 5 lahko poganjal igre, ki so bile narejene za PlayStation 4 Pro. To bi bilo vsekakor dobro za tiste, ki si lastijo PlayStation 4 Pro in imajo zanj celo zbirko iger.

 

Vsekakor lahko pričakujemo, da bo PlayStation 5 strojno precej močnejši od PlayStationa 4 in PlayStationa 4 Pro. Pričakujemo lahko, da bo močnejši tudi od Microsoftove prihajajoče igralne konzole Xbox One X, ki je bila predstavljena pred enim mesecem in gre v prodajo novembra.

Kupovati novo igralno konzolo ta hip je precej nehvaležno delo. Že res, da sta na voljo PlayStation 4 Pro in Xbox One S, ki nista slabi konzoli. A po drugi strani bo kmalu na voljo zmogljivejši Xbox One X, čez kakšni dve leti pa očitno tudi PlayStation 5. Katero konzolo kupiti? Težka odločitev.

Vira: gamingbolt.com, scee-press.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. julij 2017
3547
11. julij 2017
PlayStation 5 bi po mnenju strokovnjaka lahko prišel leta 2019