Podjetju Vivo je uspelo nekaj, kar Samsungu in Applu še ni

Tehnik 23. januar 2018
/PublishingImages/vivo-phone-hero.jpg

Že nekaj časa se napoveduje mobitele, ki bodo imeli bralnik prstnih odtisov vgrajen pod zaslon, a jih še kar ni v prodaji. No, kot vse kaže, bi lahko prvi takšen mobitel ponudilo podjetje Vivo. Morda že kmalu.

Omenjeno podjetje je namreč na letošnjem sejmu CES predstavilo mobitel, ki je pripravljen na serijsko proizvodnjo in ima bralnik prstnih odtisov pod zaslonom. Kdaj točno bo šel v prodajo, sicer še ne vemo, se pa lahko zgodi, da bo to že relativno kmalu.

 

Skeniranje prstnih odtisov pri omenjenem Vivovem mobitelu poteka tako, da položimo prst na posebno označeno mesto v spodnjem delu zaslona, ki se pokaže v primerih, ko se moramo identificirati. Skratka, celoten proces je preprost in hiter.

Verjamemo, da bodo Vivu kmalu sledili tudi drugi večji proizvajalci in bodo tudi oni predstavili mobitele z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom. Že res, da se nekateri izmed njih (v mislih imamo Samsung in Apple) v zadnjem času precej osredotočajo na druge sisteme za identifikacijo uporabnikov (bralnik šarenice in 3D-skeniranje obraza), a je za pričakovati, da bodo uporabnikom ponudili tudi možnost skeniranja prstnih odtisov z dotikom zaslona.

Vira: vivo.com, youtube.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. januar 2018
3834
23. januar 2018
Podjetju Vivo je uspelo nekaj, kar Samsungu in Applu še ni