Pri Instagramu pripravljajo novo varnostno funkcionalnost

Tehnik 24. julij 2018
/PublishingImages/2novosti-ig-jul18-hero.jpg

Instagram se nenehno razvija in dopolnjuje. Na spletu se sedaj omenja, da razvijalci pripravljajo oziroma preizkušajo še dve novosti zanj.

Za večjo varnost je Instagram že doslej uporabnikom ponujal dvofaktorsko avtentikacijo. Njegova dvofaktorska avtentikacija je bila doslej kombinacija gesla in dodatne kode, ki jo je uporabnik prejel. Kot je razkrila ena od uporabnic Twitterja, pa pri Instagramu sedaj pripravljajo še eno različico dvofaktorske avtentikacije, pri kateri se bo lahko uporabilo aplikacije za generiranje kod (npr. Google Authenticator). Kdaj točno bo možno uporabljati to različico dvofaktorske avtentikacije, ne vemo.

 

Kot razkriva spletna stran The Verge, pa pri Instagramu testirajo še eno zanimivo funkcionalnost. Gre za funkcionalnost, ki uporabnikom, ki imajo javne profile, omogoča, da odstranijo določene svoje sledilce. Torej tu ne gre za odstranjevanje sledilcev z blokiranjem. Nekaterim uporabnikom je ta funkcionalnost že na voljo. Verjamemo pa, da bo kmalu na voljo še vsem drugim.

Vira: twitter.com, theverge.com instagram-press.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. julij 2018
4110
24. julij 2018
Pri Instagramu pripravljajo novo varnostno funkcionalnost