Prihajajo Oculusova očala, ki bodo prikazovala nadgrajeno resničnost

Tehnik 24. avgust 2017
/PublishingImages/fb-smart-glasses-hero.jpg

Kot vse kaže, prihajajo še ena očala, ki bodo prikazovala nadgrajeno resničnost (AR). Oculus VR je namreč oddal patent za svoja AR-očala.

Kot je razvidno iz patenta, bodo Oculusova prihajajoča AR-očala vizualno zelo podobna običajnim očalom, torej ne bodo podobna konkurenčnim Microsoftovim očalom HoloLens (na slikah), ki gredo okoli celotne glave. Oblika, ki jo bo Oculus uporabil pri svojih očalih, je vsekakor dobra, saj bodo zaradi nje ta verjetno še posebej udobna za daljše nošenje.

Kdaj bo očala Oculus VR za prikazovanje nadgrajene resničnosti možno kupiti, je še velika uganka. Zdi pa se, da to v prihodnjih nekaj mesecih še ne bo možno.

 

Očala za prikazovanje nadgrajene resničnosti imajo vsekakor izjemno svetlo prihodnost. Le še vprašanje časa je, kdaj jih bodo začela podjetja na veliko izdelovati in prodajati. Takšna očala bodo naša življenja v marsičem spremenila na bolje. Je pa res, da jih bodo lahko, če ne bomo pazljivi, spremenila tudi na slabše. Ne bo dobro, če se bomo ljudje prepogosto zatekali k tem očalom in v navidezni svet.

Viri: androidheadlines.com, pdfaiw.uspto.gov, news.microsoft.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. avgust 2017
3613
24. avgust 2017
Prihajajo Oculusova očala, ki bodo prikazovala nadgrajeno resničnost