Prihodnje leto ogromno novih mobitelov z luknjo v zaslonu?

Tehnik 20. november 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/luknje-zasloni2020-kavcic-nov19-hero.jpg

Znani in zaupanja vredni tviteraš umetniškega imena Ice universe je v enem svojih zadnjih tvitov zapisal, da bo leto 2020 čas, ko bodo luknje v zaslonu postale popularne. S tem je verjetno želel povedati, da bodo proizvajalci mobitelov prihodnje leto ponudili kar nekaj novih pametnih mobitelov z luknjo v zaslonu. Na fotografijah lahko vidite Galaxy Note10+, ki ima takšno luknjo.

V zadnjih letih so sicer mobiteli pogosto imeli zavihke v zaslonu. Te pa so nato začele počasi zamenjevati luknje. Tako zavihki kot tudi luknje v zaslonih so namenjeni sprednjim kameram. No, zavihki tudi drugim senzorjem.

 

Ice universe je obenem tudi zapisal, da bomo pri enem od mobitelov videli luknjo v zaslonu, ki bo velika 3 mm oziroma še manj.

Kljub očitnemu trendu lukenj v zaslonu pa ne gre pričakovati, da bodo mobiteli v prihodnje vedno imeli luknje v zaslonih. Omenjeni tviteraš je pred tedni razkril, da bo Samsung prihodnje leto predstavil mobitel, ki bo imel kamero vgrajeno pod zaslon. Torej mobitel, katerega sprednja kamera ne bo zahtevala vidne luknje v zaslonu in bo delovala skozi zaslon. Zdi se, da bo šel razvoj pametnih mobitelov v to smer.

Vira: twitter.com, samsungmobilepress.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. november 2019
4929
20. november 2019
Prihodnje leto ogromno novih mobitelov z luknjo v zaslonu?
Android