Prišli naj bi novi mobiteli z ukrivljenim zaslonom

Tehnik 9. maj 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/ukrivljen-zaslon-kavcic-maj19-hero.jpg

Na trg že kar nekaj časa prihajajo pametni mobiteli, ki imajo ukrivljen zaslon. In kot vse kaže, bodo takšni mobiteli še naprej prihajali.

Kot je razumeti nedavni tvit znanega razkrivalca informacij o pametnih mobitelih, Ice universa, bo več proizvajalcev ponudilo mobitel z ukrivljenim zaslonom. Videli naj bi vsaj en zaslon, ki bo bolj ukrivljen od tistega pri mobitelu Note7.

Za veliko razširjenost ukrivljenih zaslonov pri pametnih mobitelih je doslej skrbel predvsem Samsung. Ta je do danes ponudil že celo vrsto mobitelov, ki imajo ob straneh ukrivljen zaslon (na foografijah je eden takšnih – Note9). Dva zanimiva mobitela z ukrivljenim zaslonom, modela G Flex in G Flex2, je v preteklosti ponudil tudi LG.

 

Zdi se, da bodo mobiteli z ob strani ukrivljenimi zasloni ostali med nami še nekaj časa, saj njihov dizajn omogoča minimalne robove ob strani. Lahko pa pričakujemo na trgu tudi vse več mobitelov, ki bodo imeli manualno ukrivljene zaslone. V mislih imamo mobitele, katerih zaslon lahko uporabnik sam ukrivi (Galaxy Fold, Mate X).

Vira: twitter.com, samsungmobilepress.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. maj 2019
4614
9. maj 2019
Prišli naj bi novi mobiteli z ukrivljenim zaslonom
Android