Samsung bi lahko naredil senzor s kar 600 MP

Tehnik 22. april 2020 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/samsung-600mp-kavcic-apr20-hero.jpg

Senzorji pri kamerah imajo vse večjo in večjo ločljivost. Danes so na trgu že pametni mobiteli, ki imajo kamero s senzorjem, ki ima več kot 100 MP. Eden izmed njih je Galaxy S20 Ultra, ki ima zadaj kamero s senzorjem s kar 108 MP. Lahko pa pričakujemo, da bomo v prihodnosti dobivali senzorje s še večjo ločljivostjo.

Kot je razumeti Yongina Parka, ki se pri Samsungu ukvarja s senzorji, imajo v podjetju cilj izdelati senzor s kar 600 MP. To je še nekoliko višja ločljivost, kot jo je sposobno prikazati človeško oko.

Za zdaj je težko reči, kdaj bi južnokorejski gigant lahko dejansko začel vgrajevati senzorje za kamere s 600 MP. Vsekakor pa se zdi, da bo do takrat preteklo še kar nekaj vode.

 

Kamere so iz leta v leto kakovostnejše in pričakujemo lahko, da se bo njihov razvoj nadaljeval še kar nekaj let. Danes znajo delati že izjemne posnetke ob dobri svetlobi. Tudi ob slabši svetlobi pa znajo nekatere narediti že precej impresivne posnetke. Samsung ima ta hip v ponudbi kar nekaj mobitelov z dobrimi kamerami in številne lahko kupite tudi pri nas.

Vira: News.samsung.com, Samsungmobilepress.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. april 2020
5156
22. april 2020
Samsung bi lahko naredil senzor s kar 600 MP
Android