Samsungove fotografije bodo z načinom slikanja Bright Night sedaj svetlejše

Matej Ribič 3. januar 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/sams-bright-ribc-dec18-hero.jpg

Android Pie za Samsung Galaxy Note 9 je trenutno na voljo le preizkuševalcem, ravno ti pa so v prihajajoči posodobitvi programske opreme odkrili tudi kodo, ki namiguje na nov način fotografiranja, imenovan »Bright Night«. Videti je, da bomo poleg One UI in Android Pie dobili še posladek, saj se nam obeta še dodatno izboljšanje že tako zelo dobrih fotografij.

 

Kljub temu da je Samsung že posodobil mobitele Note in serije S, kot smo o tem pisali pred kratkim, vsekakor manjka nočni način slikanja. Apple, Google in Huawei s svojimi mobiteli že ponujajo razne načine za zajem res svetlih nočnih fotografij in dosegajo presenetljive rezultate predvsem s pomočjo programske opreme in procesiranja zajetih fotografij. Samsung ima tu vsekakor prednost, kar se tiče strojne opreme, sploh pri vodilnih mobitelih, ki ponujajo dvojno zaslonko. Vse, kar mora Samsung storiti, je izboljšati programsko opremo oziroma algoritem procesiranja in obdelave slik, ki se zgodi po zajemu.

 

Tako imenovani Bright Night način slikanja bo, kot pri konkurenci, posnel več fotografij in jih nato združil v eno samo, ta pa naj bi bila posledično bistveno svetlejša oziroma bo delovala podobno kot HDR-način, s katerim se nekoliko bolje poznamo. Žal še ne vemo zagotovo, kateri mobiteli bodo nudili omenjeni način, vsekakor pa bo vključno z One UI ta na voljo pri posodobitvi Android Pie za lastnike S8/8+, S9/9+, Note 8 in 9 ter prihajajoči Galaxy S10, ki bo izšel enkrat v februarju.

Vir: theverge.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. januar 2019
4376
3. januar 2019
Samsungove fotografije bodo z načinom slikanja Bright Night sedaj svetlejše
Android