Takšna naj bi bila mobitela Huawei P50 Pro in LG Stylo 7 5G

Tehnik 13. januar 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/nova-huawei-LG-mobitela-jan21-kavcic-hero.jpg

V letu 2021 bo, v to smo prepričani, na trg prišlo veliko zanimivih in kakovostnih mobitelov. Verjamemo, da jih bosta nekaj ponudila tudi Huawei in LG. Še neizdana mobitela teh dveh proizvajalcev sta bila v teh dneh domnevno prikazana na posnetkih.

Novinar in tviteraš Steve Hemmerstoffer je na spletni strani Voice objavil posnetke, na katerih naj bi bila prikazana mobitela Huawei P50 Pro (na zgornji fotografiji je P40 Pro) in LG Stylo 7 5G. Če sodimo po predhodnih modelih, bo P50 Pro spadal v višji kakovostni (in cenovni) razred, Stylo 7 5G pa v srednjega. Lahko pa pričakujemo, da bo imel tudi slednji v rokavu pomembnega aduta, s katerim se ne more pohvaliti vsak mobitel višjega ranga (več o tem pozneje).

 

Huawei P50 Pro

Hemmerstoffer je v času pisanja tega članka objavil fotografijo mobitela P50 Pro, ki naj bi razkrivala stranski in sprednji del naprave. Lahko pa pričakujemo, da bodo v bližnji prihodnosti na splet prišle nove.

Sodeč po omenjeni fotografiji bo imel mobitel P50 Pro na zgornjem delu zaslona v sredini luknjo za kamero. Mobiteli P40 so imeli luknjo za eno oziroma dve sprednji kameri v levem zgornjem kotu zaslona. Katera pozicija luknje je boljša, težko rečemo. Lahko pa v prihodnosti pričakujemo, da tovrstnih lukenj v zaslonih ne bo več.

Na fotografiji lahko tudi vidimo, da naj bi P50 Pro imel minimalne robove okrog zaslona. Še posebej na stranskem delu, saj je videti, da bo zaslon ob straneh ukrivljen. Na zgornjem in spodnjem delu je roba videti nekoliko več, a tudi tam se zdi, da je minimalen.

Hemmerstoffer omenja, da bo P50 Pro na voljo s 6,6-palčnim zaslonom. Predhodnik P40 Pro ima 6,58-palčnega OLED. Pričakujemo, da bo tudi tisti pri P50 Pro OLED.

Po fotografiji sodeč se zdi, da bo imel mobitel na desnem stranskem delu gumb za vklop naprave in gumba za nastavljanje jakosti zvoka. Težko pa je to trditi z gotovostjo.

Pričakujemo, da bo Huawei ponudil več mobitelov serije P50. Poleg modela P50 Pro vsaj še model P50. Enako je storil že v lanskem letu ob seriji P40. To namreč sestavlja več modelov – P40, P40 lite, P40 lite 5G, P40 Pro ter P40 Pro+.

Kdaj bo predstavljen P50 Pro? Natančnega datuma ne pozamo. So bili pa predhodniki tega mobitela (modeli P40 Pro, P30 Pro in P20 Pro) predstavljeni ob koncu marca, kar bi lahko kazalo na to, da bo P50 Pro prav tako predstavljen takrat. Je pa treba upoštevati dejstvo, da je svet že kar nekaj časa v pandemiji. Zato ne bomo presenečeni, če bi se predstavitev mobitela P50 Pro zgodila pozneje.

LG Stylo 7 5G

Hemmerstoffer razkriva, da naj bi LG izdal dva mobitela Stylo 7, torej naslednika modela Stylo 6. Mobitela naj bi se, kot pravi, med seboj razlikovala po tem, da bo eden podpiral 5G-biomrežja, eden pa jih ne bo. O tem, kako naj l bi eden od teh dveh modelov videti, smo pred tedni že poročali. Na tistih posnetkih bi utegnil biti model, ki ne podpira 5G-omrežij. Hemmerstoffer pa je sedaj objavil fotografije in videoposnetek 5G-modela.

 

Pričakujemo lahko, da bo Stylo 7 5G nudil pisalo, s katerim bo mogoče pisati po njem in ga upravljati. LG-jevi mobiteli Stylo so znani po tem, da imajo pisalo, in prav zaradi njega so zanimivi za določen krog uporabnikov. Zaradi pisala bi Stylo 7 5G utegnil »ukrasti« kakšnega kupca konkurenčnim paradnim mobitelom, ki navadno pisal nimajo.

 

Kot lahko vidimo na Hemmerstoffejevih posnetkih, naj bi imel Stylo 7 5G na sprednjem delu zaslon z luknjo v zgornjem delu. Videti je, da naj bi bil spodnji rob pod zaslonom nekoliko debelejši, kar kaže na to, da ne bo šlo za mobitel najvišjega ranga.

Po mnenju Hemmerstofferja bo Stylo 7 5G na voljo s približno 6,8-palčnim ravnim zaslonom. 6,8-palčni zaslon je sicer imel že predhodnik tega mobitela.

Na zadnji strani mobitela Stylo 7 5G bomo očitno lahko našli podolgovat modul za kamere, v katerem bodo tri kamere in bliskavica. Našli bomo očitno tudi napis LG.

Stylo 7 5G naj bi, kot je razumeti Hemmerstofferja oziroma kot lahko vidimo tudi na posnetkih, nudil 3,5-milimetrski vhod za slušalke in bralnik prstnih odtisov, vgrajen v stranski del naprave.

Po mnenju omenjenega tviteraša ima Stylo 7 5G naslednje dimenzije: 170,4 x 77,2 x 8,8 mm oziroma 10 mm ob upoštevanju modula za kamero. Dimenzije naj bi bile torej precej podobne tistim, ki jih ima Stylo 6.

Vira: Twitter.com, Voice.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. januar 2021
5527
13. januar 2021
Takšna naj bi bila mobitela Huawei P50 Pro in LG Stylo 7 5G