To so letala, ki bi nas lahko prevažala po mestih

Tehnik 14. maj 2018
/PublishingImages/uber-air-maj18-hero.jpg

Že nekaj časa je znano, da namerava ameriško podjetje Uber ponujati vožnje po mestih s posebnimi zračnimi taksiji. V ta namen se je Uber tudi povezal z različnimi proizvajalci, ki bodo zanj izdelovali zračne taksije. Te bo izdeloval naš ajdovski ponos Pipistrel, poleg njega pa še podjetja Bell, Aurora Flight Sciences, Karem in Embraer.

Povsem gotovo ta hip težko rečemo, kako točno bodo omenjeni zračni taksiji dejansko videti v praksi. Se je pa spletna stran The Verge dokopala do slik konceptov teh taksijev. Treba je priznati, da izgledajo precej impresivno. Še posebej Pipistrelov. Pa pri tem nismo nič pristranski, ker gre za slovensko podjetje.

 

Slike konceptov zračnih taksijev, ki bi nas lahko prevažali v sklopu Uberjeve nove storitve, lahko vidite na tem internetnem naslovu. Na naših slikah vidite enega izmed konceptov, o katerem smo sicer pisali že pred časom.

Uberjeva storitev prevažanja z zračnimi taksiji bo močno pospešila mobilizacijo po mestih, saj se bomo lahko z letali izognili prometnim konicam in prišli s točke A do točke B v le nekaj minutah. Vprašanje pa je, kako draga bo Uberjeva revolucionarna storitev. Verjetno prav poceni ne bo.

Vira: theverge.com, bellflight.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. maj 2018
4015
14. maj 2018
To so letala, ki bi nas lahko prevažala po mestih