Tudi HTC naj bi pripravljal mobitel s črnim zavihkom

Tehnik 1. april 2018
/PublishingImages/htc-as-iphone-mar18-hero.jpg

Očitno bo leto 2018 leto, ko bomo dobili kar nekaj mobitelov s črnim zavihkom na zgornjem delu sprednje strani, kakršnega ima iPhone X (vidite ga na fotografijah). Pričakovati je, da bo več takšnih mobitelov letos jeseni ponudil Apple. Ravnokar je dva takšna predstavil Huawei. Očitno pa bo vsaj enega kmalu tudi HTC.

Poznani tviteraš in novinar Evan Blass je namreč namignil, da bo imel HTC-jev prihajajoči mobitel U12 Life omenjeni zavihek. Gre sicer, kot pravi Blass, za mobitel srednjega razreda.

 

Črni zavihek na zgornjem delu mobitela prinaša pomembno prednost. Zaslon je lahko zaradi njega nekoliko večji. Je pa res, da zaslon zaradi zavihka ni v pravokotni obliki in nekatere uporabnike to moti. Res pa je tudi, da se nekateri uporabniki hitro navadijo na modificiran zaslon z zavihkom.

Marsikdo misli, da je bil Apple tisti, ki je prvi naredil mobitel z omenjenim črnim zavihkom. Resnica pa je ta, da je že pred njim takšen mobitel naredilo podjetje Essential Products. Je pa zavihek pri mobitelu podjetja Essential Products neprimerno manjši od tistega pri Applovem mobitelu. V njem se namreč nahaja zgolj kamera, senzorji pa ne.

Vira: twitter.com, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2018
3950
1. april 2018
Tudi HTC naj bi pripravljal mobitel s črnim zavihkom
Android