Xiaomi naj bi pripravljal revolucionaren mobitel

Tehnik 4. januar 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/mi-mix-alpha-kavcic-jan21-hero.jpg

Kitajsko podjetje Xiaomi postaja vse pomembnejši igralec na trgu pametnih mobitelov. Svojo kakovost je doslej dokazalo z več odličnimi mobiteli. V prihodnosti pa bi jo lahko še s prav posebnim.

Sodeč po pisanju spletne strani LetsGoDigital, naj bi Xiaomi razvijal precej revolucionaren mobitel, ki naj bi imel zaslon razpotegnjen tako na sprednjo kot zadnjo stran. Kako naj bi bil videti, si lahko ogledate na fotografijah, ki jih je objavila LetsGoDigital (na fotografijah v tem članku je leta 2019 predstavljeni Xiaomijev mobitel Mi MIX Alpha, ki ima dokaj podobno obliko).

Xiomijev omenjeni mobitel bo, če bo res tak, kot je na fotografijah, zares izstopal. Videti je, da bo imel čez vso svojo zunanjo površino zaslon, razen čez zgornji in spodnji stranski del. Sprašujemo sicer se, ali si uporabniki sploh želijo tako razpotegnjenega zaslona pri mobitelu. Četudi si ga ne, pa moramo priznati, da ideja deluje zelo futuristično in atraktivno.

Na fotografijah je videti, da bo imel omenjeni mobitel kamere v posebnem modulu, ki se bo prikazal po potrebi. Torej kamere bo imel skrite, ko jih uporabnik ne bo potreboval. Ko jih bo potreboval, se bodo prikazale. Tovrstno »skrivanje« kamer sicer že poznamo, saj so do danes že prišli na trg mobiteli, ki ga imajo.

Sodeč po fotografijah in informacijah, ki jih je objavila LetsGoDigital, ima Xiaomijev revolucionarni prihajajoči mobitel na zgornjem delu (poleg modula za kamere) gumb za prižig naprave. Na spodnjem delu pa, zanimivo, 3,5-milimetrski vhod za slušalke.

Ta hip nimamo informacij o tem, kdaj bo omenjeni mobitel uradno predstavljen in kdaj, če sploh, bo šel v prodajo. Prav tako ne vemo, kakšna bo njegova cena. Se pa zdi, da bo astronomska. Presenečeni bi bili, če bi bila postavljena nižje, kot so tiste pri mobitelih iPhone.

Če vas zanima več o prej omenjenemu mobitelu Mi MIX Alpha, ki po uradni predstavitvi leta 2019 na žalost ni šel v prodajo, preberite tale naš članek. Ta mobitel je bil takrat res nekaj posebnega. Ne samo, da je ponudil izjemen zaslon. Ponudil je tudi kamero s 108 MP. Njegova kamera s 108 MP je bila za leto 2019 nekaj posebnega.

 

Pri Telekomu Slovenije smo prepoznali Xiaomijevo kakovost, zato smo v našo prodajo uvrstili nekatere mobitele tega proizvajalca. V času pisanja tega članka smo imeli v prodaji tri. Tukaj lahko vidite, katere imamo ta hip.

Vira: Nl.letsgodigital.org, Blog.mi.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. januar 2021
5521
30. april 2021
Xiaomi naj bi pripravljal revolucionaren mobitel