• /PublishingImages/HTC-ChaCha.jpg

  HTC predstavil dva Facebook telefona in nadgradnje najbolj priljubljenih modelov

  23. september 2013 - Alja Isaković

  HTC je danes v Barceloni predstavil dva telefona s fizično tipko za hiter dostop do Facebooka ter nove različice treh svojih najbolj priljubljenih telefonov z operacijskim sistemom Android - HTC Desire S, HTC Wildfire S in HTC Incredible S.

  HTC Salsa in HTC ChaCha s Facebook tipko

  Poleg plesno obarvanih imen je najbolj opazna lastnost telefonov HTC Salsa in HTC ChaCha Facebook tipka, ki omogoča hiter dostop do priljubljenega družabnega omrežja, hkrati pa se prilagaja vrsti uporabe. Ko posnamemo zanimivo sliko, jo lahko npr. s pritiskom na Facebook tipko enostavno delimo s Facebook prijatelji. Ko poslušamo glasbo, lahko s Facebook tipko hitro objavimo naslov trenutnega komada. Vsekakor se vse skupaj sliši zelo uporabno!

  HTC Salsa

  HTC Salsa poleg Facebook tipke ponuja 8,636 cm (3,4 palčni) zaslon na dotik z resolucijo 480 x 320, 5 megapikselno kamero s samodejnim ostrenjem in LED bliskavico ter VGA sprednjo kamero.

  HTC ChaCha

  HTC ChaCha se razlikuje po tem, da ponuja tudi QUERTY tipkovnico, kar bo gotovo razveselilo tiste med vami, ki niste privrženci virtualnih tipkovnic na dotik. Zaslon je na tem modelu zaradi tipkovnice seveda manjši in sicer 6,6 cm (2,6 palčni) z resolucijo 480 x 320. Poleg tega ponuja enako kamero (spredaj in zadaj) kot HTC Salsa. Oba telefona naj bi na trg prišla z Androidom 2.3  Gingerbread in vmesnikom HTC Sense.

  HTC Desire S

  HTC Desire S

  Naslednik telefona HTC Desire v privlačnem aluminijastem ohišju (dobrodošli nadgradnji plastičnega pri HTC Desire), prinaša nov 1GHz Snapdragon (MSM8255) procesor, 768 MB RAM-a, kamero na sprednji in zadnji strani telefona, možnost snemanja videov v HD ločljivosti, izboljšano lečo 5 megapikselne kamere in še marsikaj. Vse dobrote so pri modelu Desire S dostopne preko 9,398 cm (3,7 palcev) WVGA zaslona na dotik z ločljivostjo 480x800. Telefon naj bi ob izidu imel naložen najnovejši Android različice 2.3 Gingerbread.

  HTC Wildfire S

  HTC Wildfire S

  Wildfire S, nadgradnja priljubljenega malega bratca HTC-jeve Android družine, ostaja pri kompaktni velikosti (10,13 cm x 5,94 cm), hkrati pa prinaša vrsto izboljšav. Najbolj bo opazen zelo izboljšan 8,1 cm (3,2 palčni) HVGA zaslon na dotik, saj ima originalen Wildfire dokaj nizko ločljivost. Telefon bo imel na zadnji strani tudi 5 megapikselno kamero. Poudarek pri tem telefonu je seveda priročnost, enostaven dostop do družabnih omrežij ter možnost označevanja prijateljev na slikah, še preden se le-te naložijo na Facebook. Tako kot HTC Desire S naj bi tudi Wildfire S na trg prišel z Androidom 2.3 Gingerbread.

  HTC Incredible S

  HTC Incredible S

  HTC Incredible S, naslednik HTC Incredible, ki pri nas ni bil v prodaji, je najzmogljivejši med novo trojico. S 10,16 cm (4 palci) WVGA ima največji zaslon na dotik, vključuje pa tudi stereo surround zvok, 8 megapikselno kamero z dvojno bliskavico na zadnji strani in 1,3 megapikselno kamero za video klice spredaj, 1 Ghz procesor ter 768 MB RAM-a.

  Zanimivo - tako HTC Desire S kot HTC Incredible S ponujata le 1,1 GB notranjega pomnilnika, seveda pa je pri obeh na voljo razširitvena microSD spominska kartica. Za razliko od Desire S in Wildfire S naj bi Incredible S izšel z Androidom 2.2 Froyo, vendar je kmalu tudi tu pričakovati nadgradnjo. Vsi tri telefoni bodo seveda vključevali tudi HTC Sense, HTC-jev prilagojen vmesnik za operacijski sistem Android.

  Prvi testi predstavljenih naprav

  Na YouTube lahko že najdemo prve predstavitve in teste omenjenih naprav, tako da lahko že sedaj dobiš boljšo predstavo o velikosti in osnovnem delovanju vseh predstavljenih telefonov.

  HTC Desire S predstavitev:

  HTC Wildfire S predstavitev:

  HTC Incredible S predstavitev:

  Žal še ni znano, kdaj bodo Facebook telefona in prenovljeni trojček na voljo na našem trgu (in kakšne bodo cene), se pa v uredništvu Tehnika že veselimo testov vseh treh naprav :) Katerega se najbolj veseliš ti?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
232
24. september 2013
HTC predstavil dva Facebook telefona in nadgradnje najbolj priljubljenih modelov
Novice
Android