• HTC Sense

  24. september 2013 - Tehnik

  HTC Desire je tako kot drugje po svetu tudi pri nas trenutno eden izmed najbol vročih “super telefonov”, med drugim tudi zato, ker nas do začetka njegove prodaje v naših koncih loči le še nekaj dni. Verjetno najbol pogost hiter opis Desira pa se glasi “kot Nexus One s HTC Sense”. Kaj pa HTC Sense sploh je?

  Mnogokrat se zmotno omenja Sense kot nekakšen samostojen, alternativni operacijski sistem za HTC-jeve mobilne telefone, kar pa ni res. Sense je nadgradnja standardnega uporabniškega vmesnika, ki pa ni vezan samo na eno platformo, saj obstaja tako na Windows Mobile kot Androidu. Desire tako poganja Android 2.1, kar pa ga loči od Nexusa One, pa je ravno ta dodan vmesnik na sicer enako programsko osnovo.

  Nastanek in razvoj

  Sense je že tretja iteracija HTC-jevega raziskovanja v smeri uporabniških vmesnikov, za TouchFLO in njegovim naslednikom TouchFLO 3D, ki sta svoj krst doživela na HTC Touch in Touch Diamond. TouchFLO je dokaj štorastim Windows Mobile 6.0 dodal zavihke na prvo, domačo stran in izbiro najbol pogostih funkcij z uporabo drsnih gest po zaslonu. TouchFLO 3D je idejo dodatno nadgradil, tako so povečali število konceptualno orientiranih zavihkov (v zavihku “people” se recimo skrivajo vsi podatki, sporočila, elektronska pošta in zgodovina klicev za izbrano osebo), predelali statusno vrstico s stanjem omrežja, baterije itd. v obliko, lažjo za delo s prsti, vse pa krasijo 3d animirani efekti. Prav tako je TouchFLO 3D prvič nadgradil tako Windows Mobile kot Android, saj je bil njegov predhodnik vezan na Microsoftovo platformo.

  HTC se ni ustavil pri tem in je TouchFLO 3D še naprej razvijal in izpopolnjeval dokler ga niso prvič pod imenom HTC Sense predstavili na tudi pri nas dobro znanem Herotu. Ta zajema še bolj prilagodljive domače strani, integracijo z socialnimi omrežji kot sta Facebook in Twitter, pester nabor “widgetov”, s katerim prilagodite domačo stran svojim potrebam. A z besedami opisati uporabniški vmesnik je izjemno nehvaležno početje, zato je verjeten najbolje, da si Sense v praksi ogledate na HTC-jevi predstavitvi, kjer so pojasnili tudi glavne smernice, ki so si jih zastavili in držali ob razvoju:

  Uporabniki so Sense sprejeli z navdušenjem, kar je tudi razlog, da ga HTC prilaga vse več svojim mobilnim telefonom, pogosto pa se prek modificiranih posodobitev znajde tudi na telefonih, katerim ga HTC originalno ni namenil. In zato smo tako navdušeni nad Desireom, ki je “samo” Nexus One s HTC Sensom.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1291
24. september 2013
HTC Sense
Novice