• /PublishingImages/htc-sync-music.jpg

  HTC Sync 3.0

  24. september 2013 - Tehnik

  Kljub temu, da so mobiteli z operacijskim sistemom Android že v osnovi zasnovani predvsem kot odjemalci za podatke v oblaku, občasno vseeno potrebujemo tudi namizno sinhronizacijo ali varnostno kopiranje podatkov.

  HTC je za svoje uporabnike poskrbel z aplikacijo HTC Sync, ki so jo ravno pred kratkim tudi posodobili na različico 3.0. Namenjena je varnostnemu kopiranju slik, glasbe, koledarjev, stikov, zaznamkov in dokumentov.

  Vtis in funkcionalnosti

  Vmesnik aplikacije je čist in preprost za uporabo. Podatki se sinhronizirajo po posameznih kategorijah, ki so razdeljene na: glasbo, fotografije in video posnetke, koledar, stike, zaznamke in dokumente.

  Fotografije in video posnetki omogočajo preprost prenos uporabniških stvaritev z mobitela na osebni računalnik, še posebej koristna pa je aplikacija za tiste, ki želijo sinhronizirati stike in koledarje iz namiznih odjemalcev. Podprta sta namreč Microsoft Office Outlook za stike in koledarje ter Outlook Express za stike. Tako nismo v celoti vezani na Gmail, ki je sicer predpogoj za uporabo mobitelov Android. Če imaš službeni račun Microsoft Exchange, pa lahko sinhroniziraš stike, koledarje in e-pošto tudi s pomočjo tega.

  HTC Sync prinaša tudi koristno novost za ljubitelje glasbe, saj sedaj omogoča neposredno sinhronizacijo glasbe iz predvajalnih seznamov, ustvarjenih v aplikacijah iTunes in Windows Media Player. Aplikacija jih samodejno poišče in označiti moramo le tiste, ki jih želimo prenesti na mobilni telefon. Med predvajalnimi seznami se znajdejo tudi paketi predavanj, preneseni v okviru »univerze« iTunes U, poddaje (podcasts) pa žal niso podprte.

  Dobrodošla novost je sinhronizacija zaznamkov iz spletnih brskalnikov v brskalnik na mobilnem telefonu. Sinhronizacija je mogoča iz brskalnikov Internet Explorer, Firefox in Google Chrome. Zadnja kategorija podatkov za sinhronizacijo so dokumenti. Izberemo lahko namreč mapo z dokumenti, ki jih želimo prenašati s seboj in urejati ali pregledovati.

  Na namizju ali v oblaku

  Glede na to, da so mobiteli Android v celoti pripravljeni za delo s podatki v oblaku, je namizna aplikacija morda spomin na starejše čase, ko je bila sinhronizacija z namiznimi podatki vsakdanje opravilo. Dejstvo je namreč, da je mogoče večino zgoraj omenjenih funkcionalnosti preprosto zagotoviti tudi z dodatnimi aplikacijami in storitvami. Za sinhronizacijo dokumentov, na primer, lepo poskrbi Dropbox, stiki in koledarji pa se tako ali tako sinhronizirajo z računi Gmail.

  Vsekakor pa namizna aplikacija zagotovi vsaj določeno mero zaupanja, da vsi podatki le niso shranjeni zgolj v oblaku, temveč so tudi trdno zasidrani v našem disku. Tako so vse nujno potrebne informacije na voljo tudi brez povezave z internetom. Aplikacija HTC Sync je na voljo brezplačno na naslovu: http://www.htc.com/www/support.aspx.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1485
24. september 2013
HTC Sync 3.0
Aplikacije
Android