• /PublishingImages/htc1.jpg

  HTC Wildfire in Mondrian

  24. september 2013 - Tehnik

  HTC-ju je razdeljenost med več operacijskimi sistemi očitno všeč, vsaj dokler so uporabniki zadovoljeni s samo napravo. Kar se globalnega tržnega deleža tiče, so trenutno na četrtem mestu - pred utapljajočo se Motorolo, a še vedno daleč izza tretje uvrščenega Appla. Vse skupaj se utegne spremeniti čez kakšno leto, dve — vse je seveda odvisno od uspešnosti prihajajočega OS Windows Series 7, nadaljne predanosti Androidu ter strateškega načrta Appla.

  Na to, da delajo v tej smeri, namiguje pred kratkim predstavljen Androidov Wildfire, nekakšen naslednik Tattooja in Herota ter Mondrian, še vedno nenajavljen Windows 7 mobitel, katerega najverjetneje lahko pričakujemo naslednjo leto.

  HTC Wildfire

  Wildfire je v bistvu zelo podoben že nam vsem znanem Herotu. Procesor je enak, Qualcommov MSM7225 s 525Mhz-i, 8,1 cm (3.2 palčni) QWGA zaslon ima manjšo ločljivst (320x240) in več — 384MB — RAM spomina. AF fotoaparat zmore 5 milijonov točk z LED bliskavico, poveže se z Wi-Fijem, 3Gjem, GPSom, Bluetoothom in microSDHC karticami. Baterija naj bi zdržala vsaj en dan z 1300mAh veliko baterijo. Soliden in najverjetneje poceni telefonček bo namenjen predvsem najstnikom. Video predstavitev in ostale specifikacije si lahko ogledate tukaj.

  HTC Mondrian

  O tem "modrijanu" nam še ni veliko znanega, a kar je, nas razveseljuje. Mondrian naj bi bil najmočnejši HTC z Windowsi,  Snapdragon procesor bo navit na 1.3 Ghz. Imel bo še WVGA zaslon z velikostjo 10,9 cm (4.3 palcev) in ločljivosti 800x480, fizične tipkovnice verjetno ne bo. S 5 milijoni točk v kameri naj bi omogočal snemanje videoposnetkov v HD kvaliteti. Ker to zmoreta že precej manj zmogljiva Microsoftova KINa, to ne bi smelo biti več nobeno presenečanje.

  Verjetno predvidljiva, a vseeno zanimiva informacija je še ta, da so se pri HTC-ju dokončno odločili za izključno kapacitvine zaslone v njihovih prihodnjih produktih.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1338
24. september 2013
HTC Wildfire in Mondrian
Novice
Android