• /PublishingImages/Android_Market-thumb.png

  Ideal Binary zavrnili sodelovanje z Android Market

  24. september 2013 - Tehnik

  Android MarketMoram priznati, da se nikoli nisem vprašala, kaj se dogaja v zakulisju sveta aplikacij, ki so tako pomemben sestavni del naših spremljevalcev, mobitelov seveda. Morda bi si kdo mislil, da se proizvajalci zabavnih in drugače koristnih vsebin grebejo za prodor na tržišče, vendar so nekateri očitno že tako dobri, da se grebenje odvija v drugi smeri.

  Tako so na primer Dublinski kreatorji interaktivnih izobraževalnih »Pop-Up« e-knjig Ideal Binary, ki sodelujejo z iOS, odločno zavrnili sodelovanje z Android Market, ki je po njihovem mnenju poln nizko kvalitetnih izdelkov. Vsaj tako so povedali za The Guardian, Britanski dnevni časopis, ki izhaja v približno 300.000 izvodih, njihova spletna različica, pa velja za eno izmed najbolj branih časopisnih strani na svetu.

  Kakorkoli, Ideal Binary ne bi mogel jasneje povedati, kaj si misli o nakupovalnem središču aplikacij za Androide. Morda pa jih bo bolj zanimal operacijski sistem Windows Phone 7, ki ima podoben pristop do svojih aplikacijskih vsebin kot Apple in bodo zanj celo pripravljeni prilagoditi svojo programsko opremo. Vendar obstaja pomislek, namreč, operacijski sistem je med novejšimi in bo potreboval še sigurno nekaj mesecev, preden bo pridobil dovolj uporabnikov (beri nekaj milijonov) in bo zato zanimiv za najbolj priljubljene izdelovalce aplikacij kot so Ideal Binary.

  Glede na trenutno rast števila uporabnikov mobitelov z operacijskim sistemom Windows Phone 7 bi jih bilo iluzorno pričakovati 10 milijonov pred sredino leta 2011. Do takrat bo približno 3000 prošenj za sodelovanje in 15.000 razvijalcev programske opreme moralo počakati (oziroma bo čakal WP7) na svojo priložnost, ko lahko pričakujemo resne, kakovostne aplikacije in njihovo eksponentno rast.

  Ni kaj. Vojne na vseh frontah, še tistih, za katere sploh ne vemo, da obstajajo.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1473
24. september 2013
Ideal Binary zavrnili sodelovanje z Android Market
Novice
Android