• Igra Angry Birds za Android

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Igra Angry Birds izvira iz iOS platforme in končno je prišla tudi na Android. Gre za povsem enostavno igro, ki te zasvoji v 2 minutah. Vendar kaj naredi to igro tako zasvoljivo in da postaneš tako močno odvisen od nje? Ne veliko. Enostavno upravljanje, nekaj fizike in zelo prikupna grafika. Zasvoljiva igra je rojena! Zanimivo je, da je na iOS platformi igra plačljiva, medtem ko so se razvijalci Rovio Mobile odločili, da bo na Androidu brezplačna.

  V čem je trik? iOS in iTunes trgovina z aplikacijami je na voljo v veliko državah po svetu, medtem ko je plačljiv Google Market na voljo le v nekaterih državah. Google Market pa je z brezplačnimi aplikacijami na voljo v vseh državah, kjer je Android OS. Druga stvar pa je najbrž tudi to, da je igre in aplikacije na Androidu zelo lahko "skrekati" in razpečevati dalje, brez da bi razvijalci od tega imeli kakšno korist.

  Rovio Mobile se je pa odločil za boljšo potezo in ponudil igro Angry Birds za Android popolnoma zastonj, le na začetku vsake stopnje se ti za par trenutkov pokaže reklama. Pa verjemi, z reklamami bodo kar lepo zaslužili. Angry Birds je poleg iOS-a in Androida na voljo še za Maemo in WebOS mobilne naprave. Sam sem Angry Birds že preigral na iPod touchu, torej iOS platformi in ker se Android verzija ne razlikuje od iOS, vam jo bom tudi predstavil. To sem omenil le zato, ker boste na "screenshotih" videli, da nimam vseh sob odklenjenih, kaj šele narejenih.

  Če vam zgodba Angry Birds še ni znana, naj na kratko povem o čem se gre. Lačni prašiči so ptičem vzeli jajca in ker ptiči hočejo ta jajca nazaj, si naredijo fračo s katero jih streljaš v prašičje trdnjave. Na koncu sobe, ko ubiješ vse prašiče, se ti seštejejo točke in dobiš zvezdice na podlagi čim več točk (3 zvezdice so maksimum). Več zvezdic, ko imaš na koncu poglavja, prej dobiš bonus sobe, imenovane "Golden eggs" (Zlata jajca). Enostavna zgodba in enostavno igranje sta recept za uspeh igre.

  Pazi, igra je res zasvojljiva. Snemi si jo iz Marketa ali poskeniraj spodnjo kodo.

  [gallery link="file"]


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
666
24. september 2013
Igra Angry Birds za Android
Aplikacije
Android