• /PublishingImages/Instagram.png

  Instagram zdaj tudi z video posnetki

  24. september 2013 - Peter Uranjek

  Danes je Instagram prestopil v dobo premičnih slik. Predstavili so namreč Video na Instagramu (Video on Instagram), ker “nekateri trenutki potrebujejo več kot statično sliko, da oživijo.” Ta bo uporabnikom omogočal zajem do 15 sekund videa, ki ga bodo lahko delili zraven fotografij na Instagramu in drugih popularnih socialnih mrežah. Kakopak bomo čez vsak posnetek lahko prelepili enega od trinajstih filtrov - za bolj hipster retro učinek. Nadgradnja naj bi bila na voljo še danes za iOS in Android.

  Ko je lani aprila Facebook odštel krepko milijardo za Instagram, so mu mnogi napovedovali britki konec. Facebook je bil veliko preveč mainstreamovski za alternativno srenjo Instagrama. Takrat naj bi šlo bolj za preventivni nakup, saj se je za Instagram zanimal predvsem Twitter. Slednji je v odgovor letos predstavil konkurenčno aplikacijo Vine, ki omogoča - bobne, prosim - objavljanje 6-sekundnih video posnetkov. Vine je v nekaj mesecih nabral 13 milijonov uporabnikov in Video na Instagramu je očitno Facebookov protiudarec.

  Na Instagramu zatrjujejo, da je video bil v dolgoročnem načrtu že od začetka. Planirali naj bi ga že leta 2010, vendar so se najprej osredotočili na fotografijo. Podobno, kot je avtor tega članka že leta 2006 načrtoval iPhone. Pa ga je prehitel Apple. Čisto zares.

  Kako se torej Facebookov Video na Instagramu razlikuje od Twitterjevega Vina? Filtri, magični retro filtri. Morda se sliši enostavno, ampak točno ti filtri so leta 2010 Instagram ločili od morja ostalih aplikacij za deljenje fotografij.

  [vimeo width="600" height="338"]68765934[/vimeo]


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1133
24. september 2013
Instagram zdaj tudi z video posnetki
Aplikacije
Android, iOS