• /PublishingImages/HP-ProBook-6550b-02.jpg

  Instant Internet HP ProBook 6550b in Lenovo IdeaPad S10-3

  24. september 2013 - Tehnik

  Mobitelovo ponudbo Instant Internet sta ta teden dopolnila še dva prenosnika, poslovni HP ProBook 6550b in majhen netbook Lenovo IdeaPad S10-3. Oba imata vgrajen modem za povezovanje v Mobitelovo omrežje HSPA in skupaj z Apple MacBookom s priloženim modemom USB predstavljata Mobitelovo ponudbo Instant Internet računalnikov.

  Kakovosten poslovnež

  Izdelke v HPjevi poslovni liniji prenosnikov ProBook odlikuje trdno in kakovostno ohišje, standarden nabor sestavnih delov in podpora najširšim možnostim uporabe z bogatim naborom priključkov in vmesnikov.

  HP ProBook 6550b je v osnovi namenjen poslovni rabi, torej urejanju dokumentov in razpredelnic, uporabi spleta in elektronske pošte ter preprosti prenosljivosti in povezljivosti. Seveda je primeren tudi za študente in vse ostale uporabnike, ki prenosnik uporabljajo za ta opravila ter cenijo preprosto uporabo in kakovostno izdelavo.

  Večjo mobilnost nam omogočajo zmogljiva baterija z do 6 ur delovanja, nizka masa in nesvetleč (mat) zaslon z LED osvetlitvijo, na katerega brez težav vidimo tudi ob močni svetlobi oz. delu na prostem. Zaslon z diagonalo 39,6 cm (15,6") bo dovolj velik za vsakogar, mnoge pa bo razveselila tudi na polivanje odporna tipkovnica z ločenim numeričnim delom.

  Strojna oprema prenosnika priča, da je namenjen bolj poslovni in pisarniški rabi in ne zagretim igričarjem. A brez skrbi, prenosnik je dovolj zmogljiv tudi za igranje osnovnih iger, poslušanje glasbe in ogled videa v visoki ločljivosti za sprostitev med delom. Poganja ga procesor Intel Celeron s taktom 1,8 GHz, delovnega pomnilnika je na voljo 2 GB, diska  250 GB, za grafiko pa skrbi Intelov nabor GMA HD, integriran na osnovni plošči. Če nam je v določenem trenutku zaslon prenosnika premajhen, pa ga seveda lahko priključimo tudi na zunanji zaslon preko vmesnika Display Port ali VGA.

  Kot omenjeno HP ProBook 6550b ponuja širok nabor priključkov. Tako ob straneh in zadaj najdemo 3 USB vhode za priklop zunanjih naprav in diskov, 1 FireWire (IEEE1394a) na katerega lahko priklopimo kamero, eSATA za hitre zunanje diske, Express Card za zahtevnejše naprave in celo zaporedni (COM) priključek za priklop starejših naprav. Slike in video lahko iz fotoaparata ali mobitela prenesemo tudi kar s pomnilniške kartice, saj je v prenosnik vgrajen tudi bralnik pomnilniških kartic, seveda pa ne manjka enota DVD. Za bolj udobno rabo na delovnem mestu pa je, kot pri vseh prenosnikih ProBook, vgrajena tudi reža za dodatno razširitveno postajo, ki ponuja še večji nabor priključkov in možnost preprostega priklopa v pisarni ali doma.

  Za povezovanje v internet in lokalna omrežja so na voljo ožičeni vmesnik LAN z gigabitnimi hitrostmi, vmesnik za brezžično omrežje Wi-Fi s podporo standardom 812.11 b/g/n s hitrostmi preko 100 Mb/s, Bluetooth za brezžično povezavo s slušalkami, mobiteli ali drugimi napravami in 3G modem za povezovanje v Mobitelovo omrežje HSPA s hitrostmi prenosa do 7,2 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 5,76 Mb/s v smeri od uporabnika. Tako se skorajda ne more zgoditi, da bi ostali brez hitre povezave v internet ali druga omrežja, seveda pa je pri delu na baterijo priporočljivo izklopiti tiste povezave, ki jih ne uporabljamo, da podaljšamo delovanje baterije.

  Za bolj pristen in oseben poslovni pogovor ali zaseben klepet poskrbi vgrajena kamera nad zaslonom, ki je primerna za konferenčne videoklice, Skype in seveda Mobitelov Komunikator.

  Prenosnik ima prednaložen operacijski sistem Windows 7 Home Premium v slovenščini in HPjevo programsko opremo za večjo varnost in lažje delo.

  Podrobne specifikacije najdeš na Mobitelovi spletni strani.

  HP ProBook 6550b je na voljo v paketih Instant Internet ob podpisu naročniškega razmerja za 24 mesecev za 299 evrov s paketom Internet neomejeno Premium (39 evrov naročnine, neomejen prenos podatkov s principom pravične rabe), 329 evrov s paketom Internet start Premium (29 evrov naročnine, 5 GB prenosa podatkov), oziroma 589 evrov s paketom Internet neomejeno (29 evrov naročnine, neomejen prenos podatkov s principom pravične rabe).

  Majhen priročnež

  Kitajski proizvajalec računalnikov Lenovo tudi s tretjo nadgradnjo netbooka IdeaPad S10-3 še naprej uspešno drži IBMovo priznano kakovost izdelave prenosnikov. IdeaPad je dovolj majhen, da ga lahko spravimo v vsako torbo, dodatne teže pa sploh ne opazimo, a hkrati dovolj velik, da nas tipkovnica in zaslon ne omejujeta pri uporabi. In s trajanjem baterije do 7 ur odpade tudi potreba po iskanju električne vtičnice kadar ga želimo uporabljati.

  Lenovo IdeaPad S10-3 je odličen sopotnik, primeren za rabo kjerkoli in kadarkoli. Kljub majhnim meram lahko brez težav brskamo po spletu in urejamo dokumente ali gledamo filme. Od konkurence se razlikuje tudi po kakovostnih zvočnikih, ki seveda niso primerljivi s kakšnim resnim ozvočenjem, a vseeno prinašajo dovolj dober zvok za poslušanje glasbe. IdeaPad S10-3 je tudi prvi netbook z dodatnim operacijskim sistemom Quick Start, poznan uporabnikom novejših Lenovovih prenosnikov. Prednameščena različica Linuxa omogoča skorajda takojšnji zagon računalnika (15 sekund) z dostopom do spleta in najpogosteje obiskovanih spletnih strani, vključno s Facebookom, Twitterjem, YouTubom in novičarskimi spletnimi stranmi. Quick Start je uporabnikom na voljo poleg operacijskega sistema Windows 7, ki je precej bolj zmogljiv, vendar se tudi zaganja nekoliko dlje.

  Kot večino netbookov tudi Lenovo IdeaPad S10-3 poganja Intelov procesor Atom, s taktom 1,66 GHz, za grafiko pa skrbi Intelov grafični nabor GMA 3150. Pomnilnika je 1 GB, diska pa 250 GB. Kot večina netbookov nima optične enote, prednaložen pa je operacijski sistem Windows 7 Starter v slovenščini. Za razširitev skrbijo trije USB vhodi za priklop zunanjih naprav in bralnik pomnilniških kartic za lažji prenos fotografij s fotoaparata.

  Zaslon meri 25,6 cm (10,1") in ima ločljivost 1024 x 600 pik, ravno primerno za ogled običajnih spletnih strani. Nad zaslonom je vgrajena spletna kamera namenjena videoklicem preko Skypa, Live Messengerja ali Mobitelovega Komunikatorja. Povezljivost je na voljo preko gigabitnega omrežnega vmesnika ali brezžičnega etherneta Wi-Fi s podporo za standarde 812.11 b/g/n, Bluetootha in seveda vgrajenega 3G modema za povezovanje v Mobitelovo omrežje HSPA. Lenovo IdeaPad S10-3 omogoča hitrosti prenosa do 7,2 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 2 Mb/s v smeri od uporabnika.

  Podrobne specifikacije najdeš na Mobitelovi spletni strani.

  Lenovo IdeaPad S10-3 je na voljo v paketih Instant Internet ob podpisu naročniškega razmerja za 24 mesecev za 69 evrov s paketom Internet neomejeno Premium (39 evrov naročnine, neomejen prenos podatkov s principom pravične rabe), 89 evrov s paketom Internet start Premium (29 evrov naročnine, 5 GB prenosa podatkov), oziroma 349 evrov s paketom Internet neomejeno (29 evrov naročnine, neomejen prenos podatkov s principom pravične rabe).*Cene vsebujejo DDV. Slike so simbolične. Družba Mobitel si pridržuje pravico do spremembe cen in pogojev. Za dodatne informacije, cenik pogovorov in storitev ter ostale pogoje obiščite www.mobitel.si, ali pokličite Mobitelov center za pomoč naročnikom na 041 700 700.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1463
24. september 2013
Instant Internet HP ProBook 6550b in Lenovo IdeaPad S10-3
Novice